VAUČERI 2022: Ove destinacije su hit u kraljevačkom kraju

G. ĆIROVIĆ

04. 02. 2022. u 13:59

KAO i lane, i narednog leta etno-domaćinstva kraljevačkog kraja ponovo će biti hit domaćeg turizma, o čemu svedoči podatak da je za samo nekoliko dana podeljen prvi kontingent vaučera za boravak u nekoj od ovdašnjih turističkih destinacija.

ВАУЧЕРИ 2022: Ове дестинације су хит у краљевачком крају

G.Šljivić

Prema podacima Turističke organizacije Kraljevo, minule dve godine bile su gotovo rekordne po broju iskorišćenih vaučera, a slično se očekuje i tokom predstojeće letnje sezone.

- Prošle i pretprošle godine na ovaj način bilo je ukupno oko 5.000 realizovanih noćenja. Zbog promenjene procedure precizne podatke o ovogodišnjem broju rezervisanih vaučera imaćemo tek nakon njihove realizacije, ali očekujemo prošlogodišnje cifre – kaže Igor Tešić iz kraljevačke Turističke organizacije.

Najveći broj vaučera u 2021. realizovan je u turističkim etno-domaćinstvima na području Lopatnice, potom slede Bogutovačka i Mataruška Banja, i selo Rudno na istoimenoj visoravni.

Na teritoriji Kraljeva, inače, registrovano je oko 100 seoskih domaćinstava sa turističkom delatnošću, po čemu kraljevački kraj prednjači u Srbiji.

- Uz podršku lokalne samouprave, uspešne promo kampanje i sve bogatiju ponudu, turizam je privredna grana koja se sve brže razvija na području grada na Ibru – poručuju turistički poslenici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)