ODLUKA NA SUTRAŠNJOJ SEDNICI: Subotica dobija Savet za međunacionalne odnose

J. L.

02. 02. 2022. u 15:26

NA SUTRAŠNjOJ, 19. sednici Skupštine grada Subotice odbornici će odlučivati o deset tačaka dnevnog reda, među kojima je najvažnija stvaranje pravnog okvira za formiranje Saveta za međunacionalne odnose.

ОДЛУКА НА СУТРАШЊОЈ СЕДНИЦИ: Суботица добија Савет за међунационалне односе

foto:J.L.

- Posle skoro 15 godina osnovaće se Savet za međunacionalne odnose, telo koje formira Skupština  grada i mora da postoji u svim nacionalno mešovitim lokalnim samoupravama pa i u Subotici. Osniva se na osnovu Zakona o lokalnoj samouravi i na osnovu Statuta Grada Subotice. Prethodnih 15 godina Savet nije radio, zato smo trpeli opravdane kritike od strane republičke vlasti i međunarodnih organizacija koje se bave zaštitom manjinskih i ljudskih prava – ističe Balint Pastor, predsednik Skupštine grada.

- Vrlo brzo ćemo  imenovati i članove tog Saveta. Ova tema je bitna jer na osnovu određenih zakona Republike Srbije neke nadležnosti grad ne može da izvršava bez postojanja mišljenja i stava Saveta za međunacionalne odnose i određene procese možemo odblokirati posle njegovog formiranja.

Odbornici će razmatrati i Lokalni akcioni plan zapošljavanja za 2022. godinu.Takođe, davaće se saglasnost na godišnji Program korišćenja sredstava budžetskog Fonda za zaštuitu životne sredineo, koji raspolaže sa 147.8 miliona dinara. Novac će biti usmeren na kontinuirano praćenje elemenata za zaštitu životne sredine, aktivnosti na daljoj zaštiti i očuvanju zaštićenih područja, aktivnosti na  uspostavljanju i održavanju zaštitinog pojasa oko Palićkog jezera i udruženja građana u oblasti eklologije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MOBI BANKA POSTAJE YETTEL BANK