PRVI U EVROPI: Filološka gimnazija dobila najmoderniju visokotehnološku učionicu (VIDEO)

B.B.

25. 01. 2022. u 13:27

FILOLOŠKA gimnazija i OŠ "Despot Stefan Lazarević", jedine su škole u Evropi koje imaju visokotehnološku IKT učionicu.

ПРВИ У ЕВРОПИ: Филолошка гимназија добила најмодернију високотехнолошку учионицу (ВИДЕО)

Foto: N. Skenderija

Naši đaci imaće priliku da, rame uz rame, sa vršnjacima iz još 26 zemalja uče na najsavremnijim učilima, koja će doprineti razvoju digitalnih znanja, kreativnosti učenika, ali i interaktivnoj nastavi.

Učionica je otvorena u saradnji Ministarstva prosvete Koreje i našeg Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja čiji su se ministri, putem video linka, obratili gostima. Prema rečima Branka Ružića, ministra prosvete, pandemija korona virusa je pokazala koliko je važno razvijati digitalna znanja u svim sferama, a posebno u oblasti obrazovanja. On je istakao da je jedan od prioriteta ministarstva digitalizacija obrazovanja.

Direktorka Filološke gimnazije Dragana Ćećez Iljukić, je izrazila zadovoljstvo što je učionica konačno otvorena, jer je to bilo planirano za novembar 2020. godine, ali je pandemija odložila.

 

- Učionica je opremljena najsavremenijom računarskom opremom sa posebnom tablom koja je kombinacija kompjutera i televizora - navela je Ćećez Iljukić. - Profesori imaju posebnu govornicu, koja kada se rasklopi otvaraju se dva ekrana pomoću kojih profesori mogu da prate rad učenika, ali i da projektuju. Profesori iz Koreje obučavali su naše nastavnike kako da koriste aplikacije za nastavu. To su programi, pomoću kojih đaci  virtuelno ulaze u stvarni svet, pa tako mogu da prošetaju u džungli ili uđu u piramidu.

Pomoćnik ministra prosvete Miloš Blagojević zahvalio se resornom ministarstvu Koreje na pomoći u otvaranju inovativne učionice, uz nadu da je to prvi korak u razvoju saradnje dve zemlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)