ZABLISTALA MALA SALA: Rekonstruisan i Svečani salon u Prijepolju

A. Rovčanin

30. 12. 2021. u 06:00

ZAHVALjUJUĆI podršci Ministarstva kulture i informisanja od pet miliona dinara, u okviru programa "Gradovi u fokusu", renovirana je Mala sala prijepoljskog Doma kulture.

ЗАБЛИСТАЛА МАЛА САЛА: Реконструисан и Свечани салон у Пријепољу

Foto A. Rovčanin

Adaptacija prostora koji sada ima potpuno novi izgled je obuhvatila zamenu podnih obloga, uključujući i hodnike iza Male i Velike sale, a nabavljene su i kompletno nova audio i video oprema, te savremena scenska rasveta.

Mala sala, između ostalog, ubuduće će raspolagati i takozvanim blek-aut zavesama - uz platno i projektor za prikazivanje filmova.

Tako je Dom kulture u Prijepolju dobio savremeni prostor koji će moći da se koristi za organizaciju različitih programa - bez obzira na period u godini - jer Mala sala ima i grejanje.

U okviru pomenutog projekta, saznajemo, zamenjeni su i podovi u baletskoj sali.

Foto A. Rovčanin

Direktorka Doma kulture Admira Mostac, uz zahvalnost Ministarstvu kulture i informisanja na svesrdnoj pomoći tokom ove godine - kako za programske aktivnosti, tako i za infrastrukturne projekte - već za dogodine najavljuje realizaciju projekta digitalizacije bioskopa u ukupno deset srodnih ustanova širom Srbije, među kojima je i Dom kulture u Prijepolju.

- Nastavićemo i uređenje zgrade iz sopstvenih sredstava, u okviru redovnog održavanja objekta. Trenutno rekonstruišemo hodnike na prva dva nivoa zgrade, a u baletskoj sali instaliramo osvetljenje i novu opremu. Svečani salon će, posle uspešno okončanog postupka javne nabavke, biti osavremenjen i, kao višenamenski prostor, služiće za organizovanje svih vrsta promocija, obuka i sličnih događaja - objašnjava Admira Mostarac, napominjući da je u obnovljenoj Maloj sali prvi nastupio kvartet "Mistik čelo", koji je oduševio prijepoljsku publiku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!