JAČA PODRŠKA MEDIJIMA U VOJVODINI: Pokrajinska sekretarka Dragana Milošević priredila prijem za novinare

Z. GRUMIĆ

29. 12. 2021. u 14:58

POKRAJINSKA vlada nastaviće da podržava rad medija u Vojvodini, rukovodeći se principom nemešanja u bilo čiju uređivačku politiku, izjavila je danas pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević na tradicionalnom novogodišnjem prijemu za novinare.

ЈАЧА ПОДРШКА МЕДИЈИМА У ВОЈВОДИНИ: Покрајинска секретарка Драгана Милошевић приредила пријем за новинаре

Pokrajinska vlada

U ovoj kao i prethodnih pet godina, koliko je prošlo od formiranja aktuelne Pokrajinske vlade, obezbeđena je stalna i snažna podrška medijima i ostvarena korektna saradnja između medijskih kuća i pokrajinske administracije, rekla je ona pozdravljajući prisutne.

Istakavši da će godina pred nama biti puna izazova, u različitim oblastima života i delovanja, Dragana Milošević je medijskim poslenicima poručila da mogu da očekuju još više posla, imajući u vidu pre svega značajne i ambiciozne planove države i pokrajine koji treba da budu ostvareni.

- Nastavićemo iskreno da podržavamo rad medija u našoj pokrajini. A u našem radu ostajemo transparentni i uvek smo otvoreni za sva vaša pitanja – poručila je Miloševićeva izrazivši očekivanje da će 2022. godina biti uspešnija u pogledu podrške medijskim kućama, jer je nedavno usvojeni novi budžet pokrajine znatno uvećan u tom delu.

Od 2016. godine, kada je izabrana nova Pokrajinska vlada na čelu sa njenim predsednikom Igorom Mirovićem, davana je značajna finansijska podrška medijskim kućama. Budžet za 22 lista na osam manjinskih jezika tada je iznosio 264 miliona dinara dok je za iduću godinu planiran na čak 390 miliona, rekla je pokrajinska sekretarka i napomenula da je ukupan budžet namenjen javnom informisanju iznosi 460 miliona dinara.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri