GRAD PLAĆA IZGRADNJU: Projekat novog mosta preko Ibra u Magliču

G. ĆIROVIĆ

27. 12. 2021. u 13:28

NOVČANA sredstva koja su preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima trebala da budu obezbeđena za novi most na Ibru u Magliču, zbog pandemije su preusmerena u druge fondove, potom ovaj projekat nije prošao na konkursu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, pa će njegovu izgradnju kompletno finansirati kraljevačka lokalna samouprava.

ГРАД ПЛАЋА ИЗГРАДЊУ: Пројекат новог моста преко Ибра у Магличу

G.Šljivić

Planirano je da nova ćuprija bude izgrađena na istom mestu gde je nabujali Ibar u junu prošle godine srušio stari, oštećeni i dotrajali pešački viseći most, jedinu komunikaciju sa istoimenom srednjovekovnom tvrđavom na desnoj obali.

- U predlogu Programa uređivanja građevinskog zemljišta za 2022. godinu predviđena su finansijska sredstva kako bi ovaj most konačno bio izgrađen, a tvrđava ponovo postala dostupna posetiocima – kaže dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

G.Šljivić

Srednjovekovna tvrđava Maglič u Ibarskoj klisuri

Prema postojećem projektu, raspon novog mosta čija se vrednost procenjuje na oko osam miliona dinara biće 70 metara, širina 1,3 metra, imaće tri nosača u vodi i dva na obalama Ibra.

- Kada most bude završen, lokalna samouprava mora da osmisli dodatne sadržaje kako bi srednjovekovna tvrđava Maglič mogla da funkcioniše kao kulturno-istorijska i turistička destinacija – dodao je Terzić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)