DAROVI ZA SREĆNIJE PRAZNIKE Društvo za borbu protiv šećerne bolesti iz Kraljeva obradovalo najmlađe članove

G. ĆIROVIĆ

27. 12. 2021. u 11:48

U susret predstojećim novogodišnjim i božićnim praznicima, Društvo za borbu protiv šećerne bolesti iz Kraljeva obradovalo je svoje najmlađe članove, mališane školskog uzrasta obolele od dijabetesa. Zahvaljujući donatorima, u prostorijama Društva deci su uručeni novogodišnji paketići, a potom je upriličeno tradicionalno druženje uz prigodnu zakusku.

ДАРОВИ ЗА СРЕЋНИЈЕ ПРАЗНИКЕ Друштво за борбу против шећерне болести из Краљева обрадовало најмлађе чланове

priv.arhiva

- Obezbedili smo dvadesetak paketića prilagođenih ovim mališanima, tako da se uz uobičajene poklone tu nalaze i veoma korisni medicinski preparati. Naše Društvo se trudi da pomogne deci i njihovim roditeljima, a ovom prilikom imali smo veliku podršku donatora - kaže Mika Vasović, predsednica kraljevačkog Društva za borbu protiv šećerne bolesti.

Uz široke osmehe zbog poklona, deci je mnogo prijalo druženje i razmena iskustava sa mladima koji se svakodnevno suočavaju sa istim problemima.

priv.arhiva

Druženje mališana obolelih od dijabetesa

- Veoma je važno saznanje da sa svojom bolešću nismo sami i da razmenom iskustava zajedno možemo da savladamo sve prepreke – kaže Ivana Ivanović, učenica četvrtog razreda Medicinske škole koja, kako kaže, planira da upiše Medicinski fakultet.

Njen četrnaestogodišnji drugar Aleksa pred kojim je upis u srednju školu narednog leta, takođe ističe da su druženja sa vršnjacima i drugarima sa istim problemom više nego dragocena.

priv.arhiva

Paketići za mališane obolele od dijabetesa

A, novu priliku za sedmodnevno druženje u organizaciji Društva ovi mališani imaće narednog leta na tradicionalnom besplatnom kampu za edukaciju i rekreaciju dece na insulinskoj terapiji.

- Jedva čekamo novi kamp – poručuju mališani čestitajući svima predstojeće praznike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)