U ZANZIBARU PAR STOTINA NAŠIH TURISTA: Putnici koji nisu otputovali preko agenicje moraće sami da kupe novu kartu

B. B.

26. 12. 2021. u 15:58

PUTNICI koji na putovanje otišli u sopstvenoj režiji, a let im otkazan zbog širenja omikron soja korona virusa, moraće sami da kupe nove karte, potvrdio je za "Novosti" Aleksandar Seničić, direktor JUTE.

У ЗАНЗИБАРУ ПАР СТОТИНА НАШИХ ТУРИСТА: Путници који нису отпутовали преко агеницје мораће сами да купе нову карту

Foto: pixabay

On navodi nije bilo većih problema za povratak turista, osim za grupu naših građana, koji su na odmoru u Zanzibaru i ne mogu da se vrate nazad, pošto je kompanija "Flaj Dubai", sputila "rampu" na pistu do 31. decembra. Trenutno se, kaže Seničić, u Zanizabaru odmara par stotina naših turista.

Prema rečima Seničića, ima drugih kompanije koje lete preko Dubajia, poput "Turkiš ervejza" i "Katar vrvejza", a nisu otkazale letove. On podseća da je početkom decembra bila slična situacija, kada su mnoge zemlje otkazale letove iz Južne Afrike, dodajući da je to normalana situacija koje se događa s vrmena na vreme, tokom pandemije.

- Putnici koji su otputovali individualano, moraće da kupe nove karte, a onda da se sa agencijom dogovore o refundaciji troškova - kaže Seničić. - Za one koji nisu na putovanje otišli u sopstvenoj režiji, agencija će preuzeti oko obezbeđivanja novih karata i rešavanja ostalih probelma koji mogu nastati. Za sada, nismo nismo imali prijava putnika da ne mogu da se vrate nazad.

Avio-agent Igor Vranješević naveo je da je "Flaj Dubai" o niskobudžetna kompanija, te nije moguće prebacivanje na druge letove kompanija koje lete.

Tokom vikenda, širom sveta je otkazano blizu 7.000 letova, i očekuje se da će taj broj rasti. Prema sajtu "FlajtAver", više od 2.800 letova "stopirano" je u subotu, oko 2.400 u petak. Do juče nedelje ujutru, širom sveta otkazano je skoro 1.600 letova, a više skoro 2.000 je odloženo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)