OTVORENA IZLOŽBA ZORANA VESIĆA: Prvo predstavljanje Paraćincima člana Foto grupe „Art tim“

Зорана Рашић
Zorana Rašić

18. 12. 2021. u 14:52

U PRISUSTVU velikog broja ljubitelja umetničke fotografije i prijatelja autora, sinoć je u galeriji Kulturnog centra u Paraćinu otvorena izložba Zorana Vesića „Urban kod“.

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ЗОРАНА ВЕСИЋА: Прво представљање Параћинцима члана Фото групе „Арт тим“

Foto: Art tim

 Bilo je to njegovo prvo zvanično predstavljanje javnosti samostalnom postavkom iako se već dugo bavi kreativnom fotografijom i član je oba paraćinska fotografska udruženja, FKK „Paraćin“ i Foto grupe „Art tim“. Izložbu je u saradnji sa Kulturnim centrom Paraćin i organizovao „Art tim“, a pripreme su trajale od početka godine jer je na jednom od sastanaka „Art tima“, na predlog Dejana Pavlovića, ocenjeno da bi Vesić trebalo da ima svoju prvu samostalnu izložbu s obzirom na broj i kvalitet svojih fotografija.

- Retko na otvaranju neke izložbe galerija KC bude toliko puna kao sada, što mnogo govori o Zoranu Vesiću kao osobi i kao fotografu. On se ovom prilikom predstavio sa 38 svojih radova, dve panorame i jednim triptihom u 27 ramova, sve ukupno 47 fotografija – istakao je, tokom otvaranja izložbe, Bojan Petrović iz „Art tima“.

Foto: Art tim

Prepuna galerija GC

On je od par hiljada Vesićevih fotografija, kao jedan od tri kreativna direktora, napravio prvi izbor od 340, a dalju selekciju i pripremu radova za izložbu obavili su Dejan Pavlović i Vladan Đorđević u saradnji sa samim autorom.

Izložbu je i otvorio Vladan Đorđević, a autor je podsetio na preminulog Zorana Purgera, nekadašnjeg predsednika FKK „Paraćin“, koji je imao veliki uticaj na njegov rad i kome je beskrajno zahvalan. Ceo događaj propratila je muzika sa gramofona i long plej ploča, što je na prisutne ostavilo poseban utisak.

Inače, ovo nije kraj ovogodišnje aktivnosti mlade Foto grupe „Art tim“. Bojan Petrović najavio je da će se za kraj godine pojaviti sa sedmom po redu štampanom izložbom u njihovoj organizaciji za samo godinu dana, pored dve međunarodne izložbe koje organizuju.

U pitanju je postavka „Fotografkinje“ koja će biti otvorena u petak, 24. decembra od 19 sati u Biblioteci „Dr Vićentije Rakić“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)