SPORTSKA OPREMA ZA DECU SA KiM: Donacija mališanima iz fudbalskih klubova u Goraždevcu i Štrpcu

D. Z.

17. 12. 2021. u 00:33

FONDACIJA "Dajana Paunović" i NVO "Primo la toleranca" (Primo la toleranzza), uz podršku Fudbalskog saveza Srbije (FSS), dodelili su sportsku opremu novoformiranom fudbalskom klubu "Omladinac" iz Goraždevca i Školi fudbala "Brezovica" iz Štrpca.

СПОРТСКА ОПРЕМА ЗА ДЕЦУ СА КиМ: Донација малишанима из фудбалских клубова у Гораждевцу и Штрпцу

Foto: D. Zečević

Fudbalskom klubu koji okuplja decu osnovnog i srednjoškolskog uzrasta iz Goraždevca donirani su fudbalski dresovi i lopte koje su mališanima uručili Dajana Paunović, osnivač istoimene fondacije, i predstavnici NVO "Primo la toleranca".

- Ispunili smo obećanje da ćemo doći i obići sve ove mališane jer oni to zaslužuju. Bićemo uvek uz njih - istakla je predsednica istoimene fondacije Dajana Paunović. Ona je poručila da je za nju posebno veliko zadovoljstvo to što je zajedno sa partnerima bila u mogućnosti da podrži novoosnovani klub u srpskoj enklavi u Metohiji. Zahvaljujući na ovoj značajnoj podršci i iskazanoj solidarnosti, jedan od trenera u klubu Vasilije Srbljak ukazao je na značaj ovog gesta za decu Goraždevca.

- Svima hvala što su došli i doneli nam opremu koja nam je bila preko potrebna. Nama ostaje da treniramo i budemo još bolji - naglasio je on. Predsednik Upravnog odbora fondacije "Dajana Paunović" Marko Matić ističe da je dečji osmeh najlepša zahvalnost koju su mogli da dobiju.

- Nije nam ništa bilo teško, jer smo na licima ove dece videli sreću i zadovoljstvo, a to nam je najvažnije. Vrlo brzo dolazimo ponovo - kazao je Matić. Mališani, ali i njihovi treneri nisu krili zadovoljstvo, istakavši da im je svaka vrsta pomoći od velikog značaja za dalji napredak kluba. Inače, osim fudbalskom klubu u Goraždevcu, oprema u vidu majica i lopti biće darivana i školama fudbala u Gračanici i Severnoj Mitrovici, a deca iz ovih opština i Štrpca biće učesnici i predstojećeg Festivala fudbala Srbije koji će se u decembru održati u Kraljevu.

BONUS VIDEO: SNEG U BEOGRADU - Formiran beli pokrivač u glavnom gradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DECI NAJBOLJE PREDSTAVE: Počinje 14. Pozorišni festival „ZajeČAR“