INCIDENT KOD PEĆI: Ekipu Radio Goraždevca maltretirali na snimanju u Rugovskoj klisuri

D. ZEČEVIĆ

14. 12. 2021. u 20:16

NOVINARSKA ekipa radio Goraždevca ometana je u radu i verbalno maltretirana od strane dvojice nepoznatih lica u Rugovskoj klisuri kod Peći.

ИНЦИДЕНТ КОД ПЕЋИ: Екипу Радио Гораждевца малтретирали на снимању у Руговској клисури

Foto: Printskrin

Glavni i odgovorni uredNik ove radio stanice u jedinoj srpskoj enklavi, u opštini Peć, krenuo je danas sa kolegom Milićem Petrovićem da snimi kadrove u Rugovskoj klisuri, na pet kilometara od Peći.

- Tokom snimanja vodopada u jednom trenutku pored nas se zaustavio auto iz kojeg je izašao muškarac u maskrinim pantalonama. Stao je na par metara od nas i pitao nas je na albanskom: ko ste vi i tražio nam je dokumenta. Nismo dali dokumenta jer smo imali vidljive oznake sa natpisom “pres”, a kako on nije želeo da se predstavi kazao sam da ću zvati policiju. U tom je izašao još jedan čovek iz auta i budući da je onaj prvi bio jako agresivan mislio sam da će da me udari - ističe Dimitrijević koji je od pre nekoliko dana i predsednik UNS-a na Kosovu i Metohiji.

On objašnjava da je snimatelj Petrović pokazao pres karticu ali da su ove oznake imali na prslucima i automobilu. Ipak, kada je Dimitrijević spomenuo da će pozvati policiju, oni su se udaljili besno zatvarajući vrata na automobilu.

Iako je slučaj prijavljen i policiji i tužilaštvu, iz tužilaštva u Peći novinarska ekipa radio Goraždevca dobila je odgovor da nema elemenata za krivično gonjenje jer nisu zadobili fizičke povrede.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju