VELIKA INVESTICIJA STIŽE U VRŠAC: Češka kompanija počela da gradi fabriku vrednu 15 miliona evra

J. J. BALjAK

16. 12. 2021. u 07:50

PORODIČNA kompanija "IMG menadžment" iz Češke, koja je u Srbiji registrovana kao "IMG manufakturing", počela je u tehnološkom parku u Vršcu da gradi fabriku za proizvodnju plastičnih delova i komponenata za auto-industriju.

ВЕЛИКА ИНВЕСТИЦИЈА СТИЖЕ У ВРШАЦ: Чешка компанија почела да гради фабрику вредну 15 милиона евра

Počeli radovi, Foto J. J. Baljak

Investicija je vredna 15 miliona evra, biće realizovana u tri faze u narednih pet godina i ukupno će zapošljavati oko stotinu radnika. To je prva grinfild investicija Češke u našoj zemlji.

Građevinske radove juče su simbolično otvorili gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović i vlasnik kompanije Mišal Gruc sa suprugom i sinom. Predviđeno je da do oktobra 2022. u okviru prve faze vredne pet miliona evra, bude podignuta fabrika površine 4.000 kvadrata, u kojoj će, za početak, biti 20 zaposlenih.

- Već smo počeli da angažujemo radnike koje ćemo u januaru odvesti na obuku u Češku, kako bi do oktobra bili spremni za rad u Vršcu. Sve što ovde budemo proizveli, nećemo plasirati našim stalnim klijentima iz zapadne Evrope, već želimo da se proširimo na tržište Balkana - poručio je Gruc.

Gradonačelnica Mitrović rekla je da je tehnološki park skoro popunjen, a da je počela gradnja nove industrijske zone "Sever", na putu za Zrenjanin, kako bi se stvorio infrastrukturno opremljen prostor za nove investicije.

Ambasador Češke Tomaš Kuhta je juče podsetio da je ta zemlja jedna od najvećih stranih ulagača u Srbiji, kao i da je ova investicija važna zbog toga što u tom delu južnog Banata živi mnogo pripadnika češke nacionalne manjine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!