VANREDNA SITUACIJA U BAJINOJ BAŠTI: Zavejani putevi i oboreni dalekovodi

Tanjug

14. 12. 2021. u 18:36

NA teritoriji opštine Bajina Bašta na danas održanoj sednici Štaba za vanredne situacije doneta je odluka da se na toj teritoriji proglasi vanredna situacija zbog snega koji je izazvao probleme na elektro-energetskoj mreži, što je uzrokovalo da već drugi dan zaredom pojedina sela nemaju struju.

ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА У БАЈИНОЈ БАШТИ: Завејани путеви и оборени далеководи

Foto: EPS

Kako prenose lokalni mediji, u prekidu je devet dalekovoda, a 1.300 domaćinstava trenutno je bez električne energije, dok se na niskonaponskoj mreži beleže pojedinačni kvarovi.

U prekidu je dalekovod Okletac polje i dalekovod za Jasik.

Bez napajanja su trenutno i Čamići, Jakalj, Jelovik, Cerje, Bačevci, Sjerač, Pridoli i Jagoštica i to su neka od sela koja trenutno nemaju struju.

Navodi se da su i polovina seoskih puteva zavejana, kao i da je njima nemoguće proći.

-Najkritičnije je u Jasiku, na Pašnoj Ravni, zaseok Konder u MZ Zaglavak, Vinčinoj vodi i delu MZ Solotuša gde smetovi dostižu visinu i do 1,70 metara. Problem su lokalni nekategorisani putevi, izjavila je predsednica Opštine Vesna Đurić.

Ona je kazala da su svi magistralni putevi drugog reda prohodni preko Kadinjače, Debelog brda, preko Tare.

Zamolila je građane za strpljenje i dodala da se nada da će sva domaćinstva u toku sutrašnjeg dana imati struju.

Vanredna situacija na snazi je u još šest opština - Arilju, Lučanima, Ivanjici, Novoj Varoši, Ljuboviji i Krupnju.

BONUS VIDEO: SNEG U BEOGRADU - Formiran beli pokrivač u glavnom gradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)