BALERINAMA IZ GRAČANICE PRVA ČETIRI MESTA: Devojčice sa severa KiM trijumfovale na Internacionalnom takmičenju u klasičnom i modernom baletu

D. Z.

06. 12. 2021. u 22:45

BALERINE iz Baletske škole Doma kulture „Gračanica“ osvojile su prva četiri mesta na Prvom internacionalnom takmičenju u klasičnom i modernom baletu, koje organizuje Srpska asocijacija plesnih organizacija (SAPO).

БАЛЕРИНАМА ИЗ ГРАЧАНИЦЕ ПРВА ЧЕТИРИ МЕСТА: Девојчице са севера КиМ тријумфовале на Интернационалном такмичењу у класичном и модерном балету

Foto: D. Z.

Kako je saopšteno iz gračaničkog Doma kulture, prva mesta su osvojena u svim kategorijama u kojima su nastupale: balet grupa – Waltc of mistake; solo varijacija 1 -Blue Bird; solo varijacija 2 – Soppelia doll i duet – Pizzicato.

- Veoma smo srećne što smo danas osvojile četiri zlatne medalje. Ovo je tako važno za sve nas- kaže Nikolina Đorđević koja je osvojila zlato u solo varijaciji 2 - Soppelia doll, uzrasta od 13 godina.

I koreograf Una Stepanović sa Instituta za umetničku igru, koja ove sezone vodi Školu baleta u Gračanici, smatra da je ovo veliki rezultat mladih balerina, njihovih nastavnika, Doma kulture i Instituta za umetničku igru.

- Ja sam danas jako ponosna učiteljica baleta. Zahvaljujem se mojoj dečici, ovo je za njih tek početak, već sutra spremamo nove nastupe i takmičenja - istakla je koreograf Una Stepanović.

Stepanović je dodala da je u periodu pandemije posebno bilo važno održati konituitet nastave i časove baleta.

- Naši rezultati od 2017. godine do danas pokazuju da se rad i talenat, uprkos brojnim preprekama, uvek isplate i da budu nagrađeni. Imamo kapaciteta da, u okviru Doma kulture, formiramo i održimo školu kojom ćemo se svi ponositi - mišljenja je i koordinatorka Škole baleta Snežana Bursać Petrović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna