IZLOŽBA 75 RADOVA TROJE UMETNIKA: Mali formati u KC Paraćin ostaju do 15. decembra

Зорана Рашић
Zorana Rašić

04. 12. 2021. u 12:02

TROJE kolega po umetničkoj „žici“ i dugogodišnji prijatelji predstavili su se sinoć publici u Paraćinu „Velikom izložbom malih formata 2 plus 1“, kreativnim triptihom u kome je svako od njih, pojedinačno, predstavio sebe i opseg svog umetničkog interesovanja, ali – u objedinjenoj formatnoj kreativnoj celini.

ИЗЛОЖБА 75 РАДОВА ТРОЈЕ УМЕТНИКА: Мали формати у КЦ Параћин остају до 15. децембра

Foto: Z. Rašić

Diplomirana vajarka Zorica Đorđević i diplomirani grafičar Žarko Stanković radnici su paraćinskog Kulturnog centra gde su, kako kažu, otvorili veliki broj izložbi, ali nikad – svoju. Treći umetnik je Dejan Deki Milivojević iz susedne Jagodine, posvećen portretima. Prezadovoljan otvaranjem, najavio da će ista postavka, nakon Paraćina, obići nekoliko drugih destinacija u Srbiji.

Foto: Z. Rašić

 

Kao vajarka, Zorica Đorđević, načinila je prve korake u slikarstvu, a na ovoj izložbi predstavila se reljefnim slikama čija su tema – ribe. Kad je o Žarku Sankoviću, uredniku likovnog programa Kulturnog centra reč, on je poznati kaligraf, čime je bio inspirisan i ovog puta, pa je likovnom tehnikom obrađivao stihove poznatih pesnika.

Foto: Z. Rašić

Otvaranje izložbe bilo je propraćeno muzičkim programom, što je dalo poseban pečat večeri, a autori su obećali još jedan sličan umetnički događaj naredne godine na istom mestu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!