ULAGANJA U SPORT: Nastavlja se doniranje sportske opreme školama

J. L.

30. 11. 2021. u 15:01

TEHNIČKU školu sa domom učenika u Apatinu danas su posetili ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i Dane Basta, pokrajinski sekretar za sport i omladinu.

УЛАГАЊА У СПОРТ: Наставља се донирање спортске опреме школама

foto: Opština Apatin

Ovom posetom nastavljeno je sa akcijom doniranja sportske opreme i sportskih rekvizita.

- Cilj nam je da do kraja ove godine jedna četvrtina svih fiskulturnih sala širom Srbije dobije novu opremu i rekvizite koji se ogledaju u dva gola, dve table, dva obruča, 40 lopti, po 10 za četiri kolektivna sporta i mrežu za odbojku. Na taj način želimo da postaknemo decu da uđu u sistem sporta i rekreativnog sporta, školskog sporta, kao i da motivišemo profesore da imaju kvalitetnuju opremu za rad sa decom - rekao je ministar Vanja Udovičić

Opština Apatin ima aktivan sportski savez koji broji više od 30 klubova, a zvaničnike su  u sportskoj sali „mašinske“ škole dočekale devojčice ženskog rukometnog kluba u kome trenira više od 70 dece u četiri selekcije.

- Budžet ove godine za sport na nivou opštine Apatin koji je dodeljivan sportskim klubovima bio je deset miliona dinara, dok će u budžetu za narednu godinu biti predviđeno 16 miliona dinara - najavila je  Dubravka Korać, predsednica opštine Apatin. -Ove godine smo animirali srednjoškolce stipendijama koje dodelujemo, a takođe stipendiramo i 150 studenata sa teritorije naše opštine, te je oblast omladinske politike danas prioritet u Apatinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)