U GRADSKOJ KASI PET MILIJARDI DINARA: Javna rasprava o budžetu Kruševca za 2022. godinu

S. BABOVIĆ

30. 11. 2021. u 10:00

OKVIR budžeta u Kruševcu za 2022. godinu iznosiće oko pet milijardi dinara, rečeno je na tribini o Nacrtu Odluke o budžetu grada za narednu godinu.

У ГРАДСКОЈ КАСИ ПЕТ МИЛИЈАРДИ ДИНАРА: Јавна расправа о буџету Крушевца за 2022. годину

Foto: GU

Gradonačelnica Jasmina Palurović je predloženi budžet ocenila kao „investiciono orijentisan“.

- Grad Kruševac će i u narednom periodu nastaviti sa finansiranjem investicija iz lokalnog budžeta otpočetih tokom ove godine - rečeno je na tribini.

- Takođe se nastavlja sa eksproprijacijom zemljišta za Istočnu obilaznicu i deponiju u Srnju, kao jedne od najznačajnijih. Zatim, izgradnja saobraćajnica na Starom aerodromu, rekonstrukcija vodovodne mreže, ulica u gradu i selu, ulaganje u školske objekte, posebno područna odeljenja.

Predstavnici gradske vlasti iznose da će se izdvajanja povećati i u sektorima obrazovanja, zdravstva, socijalne i dečje zaštite, populacione politike, kulture i informisanja, sporta i pitanjima koja se bave mladima. Deo Nacrta Odluke o budžetu grada za 2022. koji sadrži prihode i rashode, kao i Plan investicija upućen je na Javnu raspravu objavljivanjem na sajtu Grada 18. novembra.

- Postupajući po uputstvu Ministarstva finansija za pripremu Odluke o budžetu lokalne vlasti za 2022. i projekcije za 2023. i 2024. godinu, urađena je projekcija povećanja budžeta za 6,8%, na osnovu ostvarenih prihoda u 2021. godini - rečeno je u Gradskoj upravi.

- Nacrt budžeta podložan je promenama na osnovu primedaba, predloga i sugestija koje se mogu uputiti mejlom Gradskoj upravi do zaključenja Javne rasprave koja će trajati do 3. decembra.

Posle ovog roka, pristupa se izradi budžeta za 2022. godinu, koji će biti predstavljen odbornicima i građanima, i dat na usvajanje na poslednjoj sednici Skupštine grada ove godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

VELIKI DOGAĐAJ U VRANJU: Uručivanje boračkih legitimacija