NAGRAĐEN MILAN VUJIĆ: Nagrada za masku na pozorišnom festivalu "Mali Joakim"

R. Š.

24. 11. 2021. u 17:48

SPECIJALNU nagradu za masku u predstavi „Lepotica i zver“ Narodnog pozorišta Timočke krajine „Zoran Radmilović“ iz Zaječara, na 14. Festivalu za decu i mlade profesionalnih pozorišta Srbije „Mali Joakim“, dobio je Milan Vujić, glumac Dečijeg pozorišta “Lane” u Kikindi.

НАГРАЂЕН МИЛАН ВУЈИЋ: Награда за маску на позоришном фестивалу Мали Јоаким

Foto: Pozorište Zoran Radmilović

Vujić je izradio ubedljivu masku princa koji se pretvara u zver, a stručni žiri je ocenio da je “svedenim rešenjem napravio masku koja na sceni izgleda vrlo realistično i koja ni u jednom trenutku ne remeti glumačku igru glavnog junaka, već mu pomaže da dočara svoj lik.“

Milan Vujić je glumac Dečijeg pozorišta “Lane” u Kikindi, a uporedo već skoro deset godina izrađuje i maske za predstave ovog, a povremeneo i drugih pozorišta. Dosad je izradio oko 40 maski, a ovo mu je prva nagrada na festivalu profesionalnih pozorišta.

- Reditelj predstave „Lepotica i zver“ Željko Hubač kontaktirao me je na preporuku Olivere Viktorović iz beogradskog “Pan teatra” s akojim “Lane”sarađuje. Prihvatio sam ponudu da napravim masku princa koji se pretvara u zver. Pokazalo se da je ono što sam zamislio i neumorno radio pune tri nedelje bilo dobro rešenje – objašnjava Vujić, koji je do sada sarađivao sa više profesionalnih pozorišta, najviše sa Narodnim pozorištem u Kikindi.

Predstavu za decu „Lepotica i zver“ zaječarskog pozorišta, autora i reditelja Željka Hubača, publika je proglasila najboljom na festivalu„Mali Joakim“, koji je od 15. do 22. novembra održan u Kruševcu. Stručni žiri činili su: Branko Popović, reditelj (predsednik žirija) i Bojan Jovanović i Nikola Milojević, glumci, članovi. Odluka da se Vujiću dodeli Specijalna nagrada za masku bila je jednoglasna. Komad je nagrađen u veoma jakoj konkurenciji sedam najboljih predstava profesionalnih pozorišta Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?