KNJIGE VREDNE PREKO MILION DINARA: Novi naslovi u jagodinskoj biblioteci

Z. GLIGORIJEVIĆ

22. 11. 2021. u 13:47

JAGODINSKA biblioteka „Radislav Nikčević“ od Ministarstva kulture dobila nove naslove u vrednosti od milion dinara, a od Skupštine grada Jagodine 200 hiljada dinara za nabavku novih knjiga

КЊИГЕ ВРЕДНЕ ПРЕКО МИЛИОН ДИНАРА: Нови наслови у јагодинској библиотеци

Foto:Z.Gligorijević

Zahvaljujući otkupu iz Ministarstva kulture, Narodnoj biblioteci „Radislav Nikčević“ u Jagodini stigao je veliki broj knjiga u vrednosti od oko milion dinara, dok je Skupština grada Jagodine za nove naslove izdvojila 200 hiljada dinara. Pored toga što se trude da članovima ove ustanove kulture obezbede tražene naslove, nabavka novih knjiga je dobrodošla i zbog toga što je izmenjen program srednjoškolske lektire.

- Drago nam je da su knjige Davida Albaharija, poput knjige „Mamac“, naišle na lep odjek među srednjoškolcima. Uzimaju je kako zbog obaveza, ali , čini mi se, i zato što im se dopada. Kod starijih, trend je isti. Od stranih autora, najviše se traži Frederik Bakman, a od domaćih Miodrag Majić i Jelena Bačić Alimpić – kaže Milun Vasić iz Odeljenja za podstivaj čitanja i dodaje da je čak deset knjiga zavičajnih pisaca nedavno ugledalo svetlost dana upravo u izdanju jagodinske Biblioteke, na šta je ova ustanova vrlo ponosna.

- Odeljenje periodike omogućilo je svim zainteresovanim članovima biblioteke da putem mejla dobiju 10 skeniranih stranica stručnih časopisa, dok Odeljenje stručne knjige i dalje vrši nabavku literature za svoj odsek iz drugih biblioteka. Svi koji žele da dođu do određene knjige, mogu da kontaktiraju biblioteku i da izvrše rezervaciju, a zaposleni su istakli da će se potruditi da njihovi članovi u najkraćem roku dobiju željeni naslov.

Vasić dodaje da Biblioteka „Radislav Nikčević“ u Jagodini u svom fondu ima oko 100 hiljada knjiga iz različitih oblasti: od stručne literature, do beletristike. Člansku kartu ove ustanove kulture ima oko 4000 Jagodinaca, a zahvaljujući nedavno održanim akcijama sniženja cene članarine, taj broj se za kratko vreme povećao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori