AMBASADOR KARLO LO KAŠO U VRŠCU: Obeležen nacionalni dan malih i srednjih preduzeća Italije

J.J.Baljak

19. 11. 2021. u 17:40

OBELEĐAVAJUĆI nacionalni dan malih i srednjih preduzeća Italije, ambasador te zemlje u Srbiji Karlo Lo Kašo danas je bio u Vršcu, gde je tim povodom priređen dan otvorenih vrata italijanske privrede, koja već godinama uspešno posluje u tom gradu.

АМБАСАДОР КАРЛО ЛО КАШО У ВРШЦУ: Обележен национални дан малих и средњих предузећа Италије

Grad Vršac

Najpre je u Gradskoj kući održao radni sastanak sa gradonačelnicom Draganom Mitrović i njenim saradnicima, kom je prisustvovao i Patricio Dei Tos, predsednik Udruženja italijanskih privrednika u Srbiji.

Gradonačelnica je tom prilikom istakla da Vršac ima povoljan geografski položaj, koji može da odgovara italijanskim investitorima, te ih je pozvala da tu otvaraju svoje pogone.

-Počeli smo sa izgradnjom nove industrijske zone „Sever“, a želimo da izgradimo i intermodalni terminal, kako bismo postali još atraktivniji za nove investitore – poručila je gradonačelnica.

Potom su svi zajedno obišli dve vršačke srednje škole – Gimnaziju i Školski centar „Nikola Tesla“, kako bi predstavnici tri italijanske firme iz Vršca sa đacima podelili svoja iskustva iz sveta proizvodnje, zatim projekte na kojima su trenutno angažovani, kao i kog obrazovnog profila su im potrebni radnici.

-Posle teškog perioda pandemije, susret privrednika sa mladima je još važniji, kako bi im preneli korporativnu kulturu, koja podrazumeva strpljenje, postojanje vizije, žrtvovanje, odlučnost i duh inicijative – istakao je ambasador Lo Kašo.

Na kraju današnje posete, italijanska delegacija i čelnici lokalne samouprave obišli su i predstavništva tri italijanske firme u Vršcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ĆERKA VODITELJKE IVONE PANTELIĆ: Preslikana majka - pružila joj najveću podršku tokom teške bolesti