ZLATNA BUKLIJA: Dokumentarci TV centra osvojili dve nove nagrade

Z. GLIGORIJEVIĆ

17. 11. 2021. u 17:12

GRAND pri na festivalu u Slovačkoj i prva nagrada na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma „Zlatna buklija“

ЗЛАТНА БУКЛИЈА: Документарци ТВ центра освојили две нове награде

Foto:TV Centar

Dokumentarni film „I sutra je Đurđevdan“, u produkciji svilajnačkog TV Centra, na upravo završenom 27. Internacionalnom filmskom festivalu “Golden beggar“ u Košicama u Slovačkoj osvojio je Gran pri festivala u televizijskoj kategoriji. Za ovogodišnje nagrade konkurisalo je 277 ostvarenja iz 51 zemlje sveta.

Foto:TV Centar

- Glavna nagrada festivala već je postala prestižna nagrada i dokaz uspešnog i kreativnog rada. Festival od 1995. godine u prvi plan stavlja ostvarenje lokalnih televizija, a poslednjih godina uvedene su najviše nagrade i za mlade autore i produkcijske kuće – ocenio je Predrag Todorović, glavni i odgovorni urednik TV Centra.

On je podsetio da je na istom prošlogodišnjem festivalu, održanom onlajn, dokumentarni film LU-LU-LU-LU iz njihove produkcije osvojio specijalno priznanje, pa je njihovoj ekipi na na ovogodišnjoj ceremoniji uručena i ova diploma.

Foto:TV Centar

Samo nekoliko dana ranije, reportaža TV Centra “Poslednja odbrana” osvojila je prvu nagradu na 16. Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma “Zlatna buklija“. Reportaža govori o pedesettrogodišnjem golmanu FK “Kušiljevo” Slađanu Todoroviću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKA KOŠARKA TUGUJE: Preminuo jedan od dvojice trenera koji su sve osvojili sa reprezentacijom