SVEČANO OBELEŽENA SLAVA NOVOG SADA: Gradonačelnik Vučević podelio delić atmosfere iz Saborne crkve

Novosti online

16. 11. 2021. u 14:07

GRADONAČELNIK Novog Sada Miloš Vučević podelio je delić svečane atmosfere iz Saborne crkve povodom Đurđica, sa slave grada koju je služio NJegova svetost patrijarh srpski gospodin Porfirije.

СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕНА СЛАВА НОВОГ САДА: Градоначелник Вучевић поделио делић атмосфере из Саборне цркве

Foto: Printskrin/ milosvucevic_gradonacelnik

- U kalendaru jedne porodice, dan slave je uvek obeležen posebnom bojom kao najsvečaniji ili najveseliji datum, nešto što sa nestrpljenjem očekujemo i što predstavlja poziv za sabor cele porodice i prijatelja.

Tako i Novi Sad, kao jedna velika porodica, dočekuje svake godine svoju slavu, svog patrona - svetog Georgija. On nas okuplja i podseća na to da jedan grad ne čine samo materijalna dobra, zgrade i bulevari, već ga čine ljudi.

Upravo ta duhovna komponenta je nešto što prožima grad i nekom nevidljivom niti spaja ljude, daje snagu i utehu, budi veru, daje čvrstinu, ali i razumevanje prema drugima. Novi Sad je dobio baš takvog zaštitnika koji sa mnogo simbolike podseća na stalnu obnovu srušenog i na ponovni razvoj.

Nikada ne treba potcenjivati snagu duhovnosti, koju ne možemo da materijalizujemo, ali svi možemo da je osetimo, i to često mnogo snažnije nego ono što možemo fizički da dodirenemo. Velika nam je čast što je uz blagoslov našeg vladike Irineja sa nama danas Patrijarh, jer nismo mogli lepše da zamislimo obeležavnje slave grada - piše na profilu gradonačelnika Novog Sada.

BONUS VIDEO:

KAKO PROVERITI RADNI STAŽ: Jelica Timotijević iz PIO fonda u novoj epizodi Ft1P

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ONI PREDVODE RUSE NA ISTOKU UKRAJINE: Od Kadirovaca do padobranaca i oklopnih jedinica