I 28 DOMAĆINSTAVA U VRŠCU BIĆE ENERGETSKI EFIKASNIJE: Dobili mogućnost da izvedu radove do kraja maja

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

10. 11. 2021. u 16:06

VLASNICI 28 domaćinstava sa teritorije Grada Vršca potpisalo je danas trojne ugovore o sufinansiranju programa energetske efikasnosti.

И 28 ДОМАЋИНСТАВА У ВРШЦУ БИЋЕ ЕНЕРГЕТСКИ ЕФИКАСНИЈЕ: Добили могућност да изведу радове до краја маја

Grad Vršac

Na konkrus, koji zajednički finansiraju Ministarstvo rudarstva i energetike i Grad Vršac, stiglo je 55 prijava, a uslove je ispunio 41 kandidat. U skladu sa visinom obezbeđenih sredstava, ugovore je potpisalo 28 vlasnika domaćinstava, što je, kako ističu u lokalnoj samoupravi, skoro 70 odsto od onih koji su ispunili uslove.

- Ovo je bila godina pilot-projekata, u kojima smo uvideli veliko interesovanje građana za sve vrste mera, koje dovode do unapređenja energetske efikasnosti domaćinstava. I naredne godine ćemo učestvovali na konkursu Ministarstva rudarstva i energetike i više sredstava izdvojiti za ovu namenu, ali i za zamenu kotlova i postavljanje solarnih panela – poručio je Slobodan Jovanov, član Gradskog veća za poljoprivredu i zaštitu životne sredine.

Imajući u vidu da su ugovori sa vlasnicima domaćinstava i izvođačima radova potpisani u periodu kada vremenski uslovi nisu pogodni za izvođenje ovih radova, Grad je sa resornim ministarstvom potpisao i aneks ugovora.

- Time smo građanima omogućili da, ukoliko ne budu mogli da zamene stolariju i urade izolaciju u predviđenom roku, mogu da aneksiraju svoje ugovore i da najkasnije do kraja maja iduće godine završe radove – dodaje Jovanov.

Vršac je, inače, jedan od 67 gradova i opština u Srbiji, u kojima se realizuje ovaj projekat

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri