VODA NA ULICAMA ZRENJANINA: Lišće zagušilo atmosfersku mrežu, ekipe non stop na terenu (FOTO)

B. Grujić

05. 11. 2021. u 21:38

JAKA kiša koja od četvrtka neprekidno pada u Zrenjaninu i okolnim mestima i prema procenama, do sada je palo više od 70 litara kiše po kvadratnom metru, zadaje velike probleme dežurnim ekipama gradskog vodovoda koje su non stop na terenu i čine velike napore kako bi pojedine ulice oslobodile velike koluičine vode na kolovozu i trotoarima.

ВОДА НА УЛИЦАМА ЗРЕЊАНИНА: Лишће загушило атмосферску мрежу, екипе нон стоп на терену (ФОТО)

Foto: VIK Zrenjanin

Mada je sistem gradske kišne kanalizacione mreže koncipiran tako da može da prihvati pomenute količine padavina,  problem predstavlja velika količina lišća koja je zajedno sa vodom dospela u atmosfersku mrežu i prouzrokovala značajan broj zagušenja.

Uz upotrebu specijalizovanih vozila za odgušenje kanalizacione mreže Voma, mobilnih pumpi i teške mehanizacije otklanjanju se  zagušenja atmosferske kanalizacione mreže i uklanjanja voda sa kolovoza.

- Do sada su rešena zagušenja i uklonjene zadržane vode sa pešačke staze kod nadvožnjakau i na magistrali u naselju Bagljaš, kod zgrade suda, na raskrsnici kod  Tomaševačkog groblja, u naselju 4. jul, Topličinoj i Svetosavskoj ulici, kod glavne autobuske stanice i na brojnim drugim lokacijama u gradu - kaže Siniša Gajin iz zrenjaninskog Vodovoda, uz napomenu da će dežurne ekipe sve dok kiša ne prestane,  nastaviti neprekidno dežurstvo i rad na terenu kako bi se omogućilo nesmetano odvijanje saobraćaja i kretanja pešaka, funkcionisanje institucija od prioritetnog značaja i sačuvala imovina i bezbednost građana.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: Pljusak u Beogradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?