VLADIČIN HAN: Asfalt do svetinja, korak više za razvoj sakralnog turizma

Јелена Стојковић
Jelena Stojković

04. 11. 2021. u 10:55

OPŠTINA Vladičin Han ove godine posvećeno radi na uređenju infrastrukturnih projekata vezanih za brojne svetinje u ovom kraju.

ВЛАДИЧИН ХАН: Асфалт до светиња, корак више за развој сакралног туризма

Radovi na asfaltiranju

Manastiri uglavnom u udaljenim brdsko – planinskim predelima ovog kraja su prema rečima predsednika opštine Gorana Mladenovića veliki tiristički potencijal, ali nije samo sakralni turizam razlog što je opština odlučila da uredi puteve do ovih svetinja.

Bogata baština, veliko interesovanje za verski i istorijski aspekt svetinja učinili su da opština u okviru svojih mogućnosti reši infrastrukturne probleme, tipa izgradnja mosta kod manastira Sveti Ilija kao i asfaltiranje puta do manastira u Mrtvici i selu Kacapun – kaže predsednik opštine Goran Mladenović.

Još u februaru počeli su radovi na izgradnji mosta u Kacapunu koji je bio veliki problem zbog lokacije, jer je vrlo često stari most odnosila reka pa je pristup do manastira bio nemoguć.U oktobru je asfaltiran deo puta koji vodi vodi do manastira „Uspenje Presvete Bogorodice“ u selu Mrtvica. Uređen je i parking koji se nalazi neposredno pored konaka.

Povoljni vremenski uslovi dozvolili su da se i u novembru građevinske mašine aktiviraju, te su nastavljeni ranije započeti radovi na rekonstrukcija puta prema manastiri sveti Prorok Ilija u selu Kacapun.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)