NAJBOLJE PREDSTAVE ZA PUBLIKU: U Užicu počeo 26. Jugoslovenski pozorišni festival

Tanjug

02. 11. 2021. u 09:21

PREDSTAVOM "Sedam strahova" Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice počeo je 26. Jugoslovenski pozorišni festival u Užicu.

НАЈБОЉЕ ПРЕДСТАВЕ ЗА ПУБЛИКУ: У Ужицу почео 26. Југословенски позоришни фестивал

Foto Arhiv pozorišta

Na festivalu će publika u sedam takmičarskih večeri videti, po oceni selektora, najbolje pozorišne predstave iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije iz prošlogodišnje produkcije u regionu.

To je drugi JPF u ovoj godini, pošto je njegovo 25. izdanje, zbog nepovoljne epidemijske situacije, prošle godine bilo odloženo i održano je u junu ove godine.

Festival je otvorila predsednica žirija rediteljka Vida Ognjenović.

 - Lepo je večeras biti sa vama, jer od večeras Užice je prestoni grad pozorišne umetnosti ovog regiona, u kome će pozorište vladati u sedmodnevnom mandatu u ovom gradu - rekla je Vida Ognjenović otvarajući manifestaciju.

Otpočeo je predstavom "Sedam strahova" u režiji Selme Spahić, Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, u koprodukciji sa 20. Festivalom bosanskohercegovačke drame 2021. godine.

Druge festivalske večeri užičkoj publici će se predstaviti Jugoslovensko dramsko pozorište Beograd sa predstavom "Pučina", u režiji Egona Savina.

Usled pogoršane epidemijske situacije u obe zemlje, Hrvatsko narodno kazalište iz Zagreba bilo je prinuđeno da otkaže nastup u Užicu.

Umesto njih nastupiće Pozorište Promena iz Novog Sada sa predstavom "Tri zime", Tene Štivičić, u režiji Jasne Đuričić.

Dan kasnije nastupa Crnogorsko narodno pozorište Podgorica sa predstavom "Đokonda", u režiji Dušanke Belada.

Peta festivalska predstava je "64" u režiji Alise Stojanović, a izvodi je Atelje 212 Beograd.

Za neko od priznanja takmičiće se i predstava "Strah - jedna topla ljudska priča", autorski projekat Igora Vuka Torbice Narodnog pozorišta iz Pirota.

Beogradsko dramsko pozorište, koprodukcija sa Gradskim pozorištem iz Podgorice i Grad teatrom Budva, izvešće predstavu "Zelena čoja Montenegra" poslednje festivalske večeri, 7. novembra.

26. JPF odigrava se pod sloganom "Pričaj mi o nežnosti".

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

NASTAVAK SUĐENjA ZA UBISTVO JELENE MARJANOVIĆ: Suprug Zoran stigao na ročište

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)