RADOST ZA 24 MALIŠANA: U Lađevcima kod Kraljeva otvorena nova predškolska grupa

G. ĆIROVIĆ

28. 10. 2021. u 10:47

U PROSTORIJAMA Osnovne škole „Dragan Đoković Uča“ u selu Lađevci nadomak Kraljeva nedavno je otvorena mešovita vaspitna grupa ovdašnje Predškolske ustanove „Olga Jovičić Rita“, koju pohađa 24 mališana – 14 dečaka i 10 devojčica, uzrasta od 3 do 5 godina, u poludnevnom trajanju od šest sati svakog radnog dana.

РАДОСТ ЗА 24 МАЛИШАНА:  У Лађевцима код Краљева отворена нова предшколска група

Foto: Gradska uprava Kraljevo

Za ovu namenu lokalna samouprava je obezbedila 1,6 miliona dinara za adaptiranje prostorija u školi u Lađevcima, kao i za kupovinu nameštaja, igračaka, frižidera i svega što je neophodno kako bi grupa počela da radi.

- Ovo je još jedna u nizu mešovitih grupa koje smo u poslednjih 10 godina otvorili na ruralnom području. Važno je da svoj deci damo jednake šanse, da ih stavimo u ravnopravan položaj kada je u pitanju uključivanje u predškolski sistem još od treće godine života, bilo da su rođena i žive u gradu ili žive na selu – kaže Marija Jovanović Đusić, zamenica direktora PU „Olga Jovičić Rita“, dodajući da je otvaranjem vaspitne grupe u Lađevcima lokalna samouprava pokazala razumevanje za značaj ranog razvoja mališana, povećala kapacitete Predškolske ustanove i dala mogućnost da predškolski programi budu dostupni i deci sa udaljenih područja.

Mališane novootvorene predškolske grupe u Lađevcima posetio je i gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, koji im je tom prilikom uručio prigodne poklone.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a