OD DANAS PONOVO PRIMA PACIJENTE: Završena rekonstrukcija objekta Doma zdravlja "Novi Sad" na Limanu

LJ. P.

23. 10. 2021. u 13:14

REKONSTRUKCIJA objekta Doma zdravlja „Novi sad“ na Limanu je završena, i od danas ponovo prima pacijente.

ОД ДАНАС ПОНОВО ПРИМА ПАЦИЈЕНТЕ: Завршена реконструкција објекта Дома здравља Нови Сад на Лиману

Foto: Pres služba grada

Sugrađani stariji od 65 godina imali su priliku da od 8 do 14 časova da ih pregleda lekar opšte prakse, da izmere krvni pritisak, urade kompletnu krvnu sliku i analizu šećera u krvi. Od ponedeljkom sve službe rade punim kapacitetom.

Obnova ovog Doma zdravlja na Bulevaru cara Lazara je zajednički projekat Grada i Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije. Reč je o najvećem objektu te ustanove, površine 9.294 metra kvadratna, sa najvećom frekvencijom poseta pacijenata, u njemu radi ukupno 362 zdravstvena radnika i saradnika a zastupljene su sve službe i dijagnostička podrška.

Rekonstruisani objekat Doma zdravlja „Novi Sad“ na Limanu, zajedno sa direktorkom Republičkog fonda za zdravstvo Sanjom Radojević obišao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević koji je istakao da je otvaranje rekonstruisane ambulante istorijski događaj, a da osmesi i reči zahvalnosti zaposlenih u ovom objektu predstavljaju najbolju potvrdu o značaju posla koji je urađen.

Foto: Pres služba grada

 

- Dana, 23. oktobra 1978. godine otvoren je ovaj objekat Dom zdravlja, a danas posle 43 godine on dobija novo ruho – izjavio je Vučević. -  Mi smo svesni da pored svih građevinskih radova i opreme, srce sistema ipak predstavljaju ljudi koji u njemu rade i ja imam potrebu da im se zahvalim za sve što rade. Nikada se nisu žalili, ni kada smo se svi zajedno suočavali sa izazovima u organizaciji rada za vreme pandemije korona virusa, a bez najvećeg objekta Doma zdravlja. Mislim da danas imamo najlepši objekat Doma zdravlja u Srbiji, pa čak i u regionu. Hvala predsedniku Republike Srbije. Za ovaj projekat smo dobili sredstva iz republičkog budžeta, a trudili smo se da kao Grad budemo solidarni partner i finansiramo sve ono što je potrebno. Ovo je veliki dan za Novi Sad, realizovali smo investiciju od skoro milijardu dinara, ali svaki dinar koji je dat za zdravlje naših građana ima smisla i nije uzaludan.

Prema rečima direktora Doma zdravlja „Novi Sad“ Veselina Bojata svi koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta vodili su se idejom o boljem javnom zdravstvu, boljim uslovima i dostupnosti svima.

- Naše okupljanje ovde je znak da je briga o zdravlju građana neprekidna i da u njoj moramo uvek izlaziti kao pobednici. Otuda pored ovog objekta i Almaška, Adice i Vidovdansko naselje. Otuda dobro organizovan Kovid centar, šest novih ultrazvučnih aparata i otuda je i ovaj objekat dobitnik nagrade za najveću energetsku efikasnost– rekao je Veselin Bojat.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO - Vučić u Aleksincu: Otvaranje pogona u fabrici Magna

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)