OPET TROCIFREN BROJ ZARAŽENIH: Presek epidemiološke situacije u Pirotskom okrugu

V. Ć.

20. 10. 2021. u 10:16

POSLE desetak dana tokom kojih se broj zaraženih spustio ispod 100, na području Pirotskog okruga opet je registrovana trocifrena brojka novozaraženih.

ОПЕТ ТРОЦИФРЕН БРОЈ ЗАРАЖЕНИХ: Пресек епидемиолошке ситуације у Пиротском округу

Foto: V.Ć.

Prema poslednjim podacima pirotskog ZZJZ, na području okruga registrovano je još 138 laboratorijski potvrđenih slučajeva kovida 19. U Pirotu je zaraženo 106, Dimitrovgradu 14, Beloj Palanci 12 i u Babušnici 6 osoba. Na osnovu epidemijskih ispitivanja, lekari procenjuju da je broj zaraženih daleko veći, ali se svi ne javljaju lekarima i ne testiraju se.

U Opštoj bolnici na kovid jedinici preminule su četiri osobe, i to dve iz Pirota i po jedna iz Babušnice i Dimitrovgrada. U ovoj ustanovi trenutno se leči 51 pacijent. Iz Pirota ih je 39, iz Dimitrovgrada 9, iz Bele Palanke 3, iz Babušnice 1 i iz Beograda takođe 1 pacijent. Jedan bolesnik je prebačen u kruševačku kovid bolnicu.

Kovid ambulanta pirotskog DZ u poslednja 24 časa obavila je 368 pregleda, a svaki četvrti je prvi put bio na pregledu, dok je u Dečjoj kovid ambulanti na Keju bilo 150 pregleda, od kojih je 61 prvi, dok su stali kontrolni.

Od početka imunizacije na području okruga vakcinisano je 36.602, revakcinisano 35.179, a treću dozu primila su 10.182 građanina. Juče je dato 76 prvih, 46 drugih i 173 treće doze vakcine. Stručnjaci Centra za kontrolu i prevenciju bolesti u ZZJZ procenjuju da je epidemiološka situacija u okrugu vanredna sa tendencijom da postane katastrofalna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)