EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U ČAČKU: Preminulo još troje pacijenata

V. I.

15. 10. 2021. u 19:30

TOKOM protekla 24 sata (presek od petka u podne), na kovid odeljenjima u okviru Opšte bolnice u Čačku, od posledica kovid infekcije preminula su tri pacijenta, i to dva iz Čačka i jedan iz Lučana.

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ЧАЧКУ: Преминуло још троје пацијената

Foto: V. Ilić

Trenutno je hospitalizovano 143 pacijenta, dok je u respiratornom centru smešteno 15 bolesnika, od toga je jedan sa najtežom kliničkom slikom na respiratoru. 

Na bolničkom lečenju primljeno je 13 bolesnika, zabeleženo je pet otpusta i jedan transport za Beograd. Hospitalizovana su dva kovid pozitivna deteta na pedijatriji, dve kovid pozitivne trudnice na ginekologiji i troje pacijenata sa povredama nalaze se u izolaciji na odeljenju hirurgije. 

Od 375 uzoraka iz Čačka pozitivnih je 113, iz Gornjeg Milanovca od 83 uzorka pozitivnih je 38, iz Lučana od 45 uzoraka pozitivnih je 14 i iz Ivanjice od 54 uzorka pozitivnih je 13. Ukupno 178 pozitivnih od 557 uzoraka.

Za poslednja 24 časa u prijemno – trijažnoj ambulanti Opšte bolnice Čačak, sa simptomima i znacima kovid infekcije bilo je 153 pregleda, od čega je 79 prvih pregleda.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

Kako je porodiljama obolelim od korona virusa?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri