PREDSEDNIKU SRBIJE OKTOBARSKA NAGRADA: Kraljevčani svečano obeležili praznik Kraljevdan i Dan svog grada

G. Ć.

08. 10. 2021. u 00:23

SVEČANOM sednicom gradske skupštine na kojoj su uručena priznanja zaslužnim pojedincima i organizacijama, Kraljevčani su skromno i prigodno obeležili Kraljevdan - pravoslavni praznik i Dan svoga grada.

ПРЕДСЕДНИКУ СРБИЈЕ ОКТОБАРСКА НАГРАДА: Краљевчани свечано обележили празник Краљевдан и Дан свог града

Foto G. Šljivić

Ovogodišnja Oktobarska nagrada dodeljena je predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću za doprinos razvoju Kraljeva i države. Zbog brojnih obaveza predsednik nije bio u mogućnosti da prisustvuje svečanoj sednici, a u njegovo ime nagradu je primio savetnik Milorad Veljović. Novčani deo nagrade biće preusmeren u humanitarne svrhe, kao pomoć Tomislavu Pešiću, samohranom ocu sedmoro dece iz sela Samaila.

- Zahvaljujući predsedniku Vučiću naš grad je u privrednom i svakom drugom pogledu preporođen. Kao da je pesnik na takve i takvoga mislio kada je napisao „nije sve propalo, kad propalo sve je“. I bilo je do Vučićevog dolaska sve u sunovratu i nizbrdici. On je iz živog blata izvukao kola srpske privrede. Zahvaljujući njemu Kraljevo danas ima budućnost – navodi se pored ostalog u obrazloženju o dodeli Oktobarske nagrade. - Otvorene su nove fabrike, zaposleno je više hiljada ljudi, realizovane brojne investicije, a one najveće su u toku, kao što su aerodrom „Morava“ i „Moravski koridor“. Nova ulaganja u zdravstvo, sportske, prosvetne i turističke objekte, otvaraju nove perspektive u gradu iz kojeg niko više ne mora da ide trbuhom za kruhom. Dugačak je spisak zasluga Aleksandra Vučića za Kraljevo, a Oktobarska nagrada je naše skromno – hvala i mala nagrada za njegova velika dela.

Zvanje počasnog građanina ovom prilikom dodeljeno je dr Ivici Marinkoviću za humana dela i predan rad u oblasti zdravstva, Dragoslavu Dugaliću za humana dela i doprinos razvoju sela, Predragu Nedeljkoviću za očuvanje srpske istorije i kulture, Gradimiru Bajoviću za rezultate u oblasti ugostiteljstva i Milisavu Vujancu za humanost i afirmaciju grada na Ibru.

Diplomu zaslužne ustanove zavredila je kraljevačka filijala Republičkog fonda PIO za doprinos u radu šire društvene zajednice. Ovdašnji Sportski savez dobio je diplomu zaslužne sportske organizacije, obrazovne ustanove Osnovna škola „Jovan Cvijić“ iz obližnje Sirče, a zaslužnog udruženja građana Društvo za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova „Jovo Kursula“.

HUMANI MLADIĆI

ZA podsticaj humanosti Specijalna nagrada „Milomir Glavčić“ ove godine dodeljena je mladim Kraljevčanima – Strahinji Saviću, Davidu Čantraku, Davidu Dragojloviću, Bojanu Draganiću, Dimitriju Jovandraiću i Stefanu Đorđeviću koji su minulog leta nesebično učestvovali u spasavanju petogodišnjeg dečaka i njegovog oca iz Ibra.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (37)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!