RECIKLAŽA I OČUVANJE ŽIVOTNE SREDINE: Ekološka akcija đaka OŠ „Dimitrije Tucović“ u Kraljevu

G. ĆIROVIĆ

06. 10. 2021. u 19:05

GRUPA učenika kraljevačke Osnovne škole „Dimitrije Tucović“ nedano je osmislila, a potom i realizovala ekološku akciju „Ovo je zemlja za nas“.

РЕЦИКЛАЖА И ОЧУВАЊЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ: Еколошка акција ђака ОШ „Димитрије Туцовић“ у Краљеву

Foto: G. Šljivić

Cilj im je da doprinesu očuvanju životne sredine vodeći se idejom da njihovi mali koraci mogu biti veliki za čovečanstvo i služiti kao primer mlađim naraštajima.

Kako bi aktivno učestvovali u stvaranju boljeg okruženja i za sebe, i za buduće generacije, inspirisani iformacijama o važnosti reciklaže, članovi učeničkog parlamenta uputili su molbu ovdašnjem JKP „Čistoća“ da školi donira kante za odvajanje papirnog, staklenog i plastičnog otpada.

- S obzirom na ekološku situaciju u celom svetu, odlučili smo da našom inicijativom za početak bar malo utičemo na svest ljudi i pokažemo da i reciklažom možemo da pomognemo u očuvanju naše planete - kaže Lenka Marković, učenica osmog razreda.

Posle učeničke inicijative škola je organizovala posetu JKP „Čistoća“ gde je održano predavanje za đake na temu odlaganja smeća, reciklaže, aerozagađenja i o tome šta se može uraditi u cilju očuvanja životne sredine. Nakon toga, donacija je stigla u školu.

- Ponosna sam na đake koji su preduzeli konkretnu inicijativu - naglašava Suzana Radosavljević, nastavnica Tehnike i tehnologije. - Mi smo tu da ih pratimo i pravilno usmerimo njihov aktivizam i veliki entuzijazam.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati