U KOVID ZONI 29 PACIJENATA, NOVOINFICIRANIH 89: Epidemiološki presek za Gornji Milanovac

M. BOŠNjAK

27. 09. 2021. u 16:39

U „CRVENOJ“ zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu danas, srećom, nije preminuo ni jedan pacijent, u odnosu na ranija izveštavanja. U njoj se, prema preseku od jutros u sedam sati, trenutno leči 29 osoba – pet više nego juče.

У КОВИД ЗОНИ 29 ПАЦИЈЕНАТА, НОВОИНФИЦИРАНИХ 89: Епидемиолошки пресек за Горњи Милановац

REŠENjE Panorama Gornjeg Milanovca, Foto Arhiva

- Od 29 pacijenata na lečenju u kovid zoni, virus korona potvrđen je kod 27, dva imaju negativne rezultate testiranja. Tokom minula 24 sata, u tu zonu primljeno je pet osoba, sa simptomima koji ukazuju na taj virus – izjavio je dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice

Dom zdravlja u Gornjem Milanovcu, danas saopštava zbirni broj novoinficiranih osoba virusom korona za dva dana minulog vikenda - subotu i nedelju, kada ih je potvrđeno 89. U Kovid ambulanti tog Doma, u tom periodu pregledane su ukupno 433 osobe, uzorkovana je krv za 209 laboratorijskih analiza, urađena su 63 rentgenska snimka pluća, te pet PCR i 213 antigenskih testova. Čak 11 osoba je, tokom ta dva dana, upućeno na hospitalizaciju.

Danas je počela s radom i pedijatrijska Kovid ambulanta, zbog sve većeg broja dece, pozitivne na korona virus – od početka septembra ove godine, ima ih oko 200. Ona se ne nalazi u centralnoj zgradi Doma zdravlja, gde su kovid ordinacije za odrasle, nego u zgradi Opšte bolnice, u okviru Službe za zdravstvenu zaštitu žena, dece i omladine.

Od marta prošle godine, to jest od početka epidemije kovida-19 do danas, u Rudničko-takovskom kraju preminule su 142 osobe. U celom tom periodu, korona virusom ukupno je, po dosadašnjim podacima, zaraženo 4.319 lica, a od tog broja, samo od početka avgusta ove godine do danas, u četvrtom talasu epidemije, obolelo je njih 786.

Do juče, nekim od četiri raspoloživa cepiva, u ovom kraju vakcinisano je ukupno 16.727 osoba, revakcinisano njih 15.920 a treću buster dozu primilo je 2.829.

BONUS VIDEO - Srpska fabrika vakcina

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024