EVROPSKA NEDELJA SPORTA U ZRENJANINU: I olimpijci ispred gradske kuće (FOTO)

B. GRUJIĆ

23. 09. 2021. u 23:02

ZRENJANIN sa oreolom Evropski grad sporta, dobio je privilegiju da Evropska nedelja sporta započne u njemu, na centralnom trgu ispred Gradske kuće.

ЕВРОПСКА НЕДЕЉА СПОРТА У ЗРЕЊАНИНУ: И олимпијци испред градске куће (ФОТО)

Foto: B. Grujić

Pokrenuta od strane Evropske komisije, sa ciljem podsticanja građana, naročito mladih, da se bave fizičkom aktivnošću, bez obzira na godine ili fizičku spremnost, u Zrenjaninu je osmišljena kao svojevrstan Sportski dan, koji su uveličali predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, kao i olimpijci Milorad Stanulov i Zoran Pančić, Momir Rnić sa sinom i unukom, Gruzijac Zurab Datunašvili, srpski reprezentativac i rvač Proletera, u društvu Zrenjaninaca Željka Trajkovića, predsednika Rvačkog saveza Srbije i njegovog brata Vojislava, trenera rvačke reprezentacije Srbije.

- Pripremamo se za Svetsko prvenstvo, radimo naporno u dVorani mog kluba Proletera, ovde u Zrenjaninu - naglasio je bronzani rvač iz Tokija, Zurab Datunašvili.

Nacionalni koordinatori Evropske nedelje sporta za Srbiju su Olimpijski komitet Srbije i Ministarstvo omladine i sporta, uz domaćina, grad Zenjanin, koji se potrudio da bude dobar organizator i uz više stotina dece i mladih sportista, pošalje prelepu sliku.

- Evocirali smo uspomene, prisetili se glamuroznih dočeka i prijema nakon osvojenih medalja - uglas poručuje slavni olimpijski dubl skul dvojac, Milorad Stanulov i Zoran Pančić.

Osvajač zlatne i srebrne olimpijske medalje, jedan od najtrofejnijih zrenjaninskih sportista, rukometaš Momir Rnić, u društvu sina, snaje i unuka, uveličao je Sportski dan u centru Zrenjanina.

- Lep osećaj, Momir junior je bio reprezentativac Srbije u rukometu, voleo bih da nkegovom stopama krene i unuk, pa da zaokrižimo nisku, tri generacije Rnića u srpskom rukometu - uz osmeh je prokomentarisao Momir Rnić senior.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)