KOBNA SAMOOBUKA MOTOCIKLISTA: Agencija za bezbednost saobraćaja održala trening u Vršcu

J. J. BALjAK

23. 09. 2021. u 22:53

AGENCIJA za bezbednost saobraćaja danas je u Vršcu održala trening bezbedne vožnje za desetak vozača motocikala, u okviru svoje višegodišnje akcije „Trening bezbedne vožnje za motocikliste“.

КОБНА САМООБУКА МОТОЦИКЛИСТА: Агенција за безбедност саобраћаја одржала тренинг у Вршцу

Foto: J. J. Baljak

Na poligonu u Tehnološkom parku iskusni predavači su prisutnim vozačima demonstrirali manipulacije motora u mestu i u pokretu, kako bi unapredili njihova znanja i veštine upravljanja ovim dvotočkašima, i teoretski im ukazali kako da se zaštite tokom vožnje.

- Već pet godina smo na terenu i ono što smo uvideli je da je zastupljena samoobuka i kod mladih i kod starih motociklista, a, što je najžalosnije, i kod instruktora koji obučavaju polaznike u autoškolama. To znači da nam polaznici nespremni izlaze na puteve, da nisu samostalni i bezbedni učesnici u saobraćaju, što je i osnovni faktor rizika njihovog stradanja u toku vožnje – kaže Ivan Bojović, predsednik Agencije za bezbednost saobraćaja.

Vršac je jedan od petnaestak gradova u Srbiji, koji su prošli na ovogodišnjem konkursu Agencije i dobili mogućnost da na ovaj način preveniraju eventualne saobraćajne prekršaje i nezgode.

- Motociklisti su jedna od najrizičnijih grupa i često u saobraćajnim nezgodama zadobijaju teške povrede, upravo zbog nenošenja zaštitne opreme. Ipak, mi u Vršcu možemo biti zadovoljni tom statistikom, jer je u odnosu na ranije godine dvostruko smanjen broj saobraćajnih nezgoda u svim kategorijama, na šta je uticalo i naše angažovanje u toj oblasti – kaže Miroslav Lepir, predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja u Vršcu.

On je istakao i da su ovim projektom zaokružili sve učesnike u saobraćaju, jer su za sve njih dosad održali namenske obuke, te veruje da će ovo dodatno podići nivo bezbednosti u saobraćaju na teritoriji celog grada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!