IZLOŽBA SA 46. SISEVAČKE KOLONIJE: Otvaranje je 24. septembra u paraćinskom Kulturnom centru

Z. Rašić

22. 09. 2021. u 17:35

BROJNA likovna publika u Paraćinu u petak će moći da pogleda još jednu izložbu radova nastalih na Sisevačkoj koloniji, koja je jedna od najstarijih likovnih kolonija u Srbiji, a ove godine je održana 46. put.

ИЗЛОЖБА СА 46. СИСЕВАЧКЕ КОЛОНИЈЕ: Отварање је 24. септембра у параћинском Културном центру

Foto: Privatna arhiva

U inspirativnom ambijentu Grze, podno Kučajskih planina, desetoro umetnika iz više gradova Srbije krajem avgusta stvarali su punih sedam dana, a po dva svoja tamo nastala dela ostavili su umetničkom fondu grada Paraćina.

Na izložbi će biti predstavljeni radovi svih učesnika: iz Beograda -LJubisava Milunovića, Jelene Tijanić Savić i Darka Kuzmanovića, iz Novog Sada Šandora Šlajfa, Miroslava Živkovića iz Niša, Andrijane Dane iz Čajetine, Marije Stanojlović iz Pančeva, Marina Milutinovića iz Banjaluke, Paše Gašića iz Novog Pazara i Srbobrana Kilibarde iz Paraćina.

Organizator Kolonije i izložbe je Kulturni centar Paraćin, a svečanost otvaranja je u petak od 19 sati.

BONUS VIDEO:

PRIPREMA ZA ZIMSKE DANE: Ajvar je poznat kao "balkanski kavijar", a evo kako se pravi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (0)

NOVI POTRESNI DETALJI O VILISOVOJ BOLESTI: Kao da im sve više izmiče, porodica se moli za čudo