SPEKTAKL ZA NAJMLAĐE: U Kraljevu obeležen Dan Sektora za vanredne situacije (FOTO)

G.Ćirović

17. 09. 2021. u 13:56

POVODOM obeležavanja Dana Sektora za vanredne situacije i slave svih vatrogasaca-spasilaca u Srbiji, na Trgu srpskih ratnika u centru Kraljeva održan je taktičko-tehnički zbor pripadnika ovdašnje vatrogasno-spasilačke jedinice.

СПЕКТАКЛ ЗА НАЈМЛАЂЕ: У Краљеву обележен Дан Сектора за ванредне ситуације (ФОТО)

Foto: G. Šljivić

Bila je to prilika da se građani Kraljeva, naročito oni najmlađi, upoznaju sa delom voznog parka i opreme kojima raspolažu i koje pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice koriste u svojim intervencijama, kao i da prisustvuju pokaznoj vežbi, puštanju pene, koja je posebno obradovala okupljene mališane.

- Naš posao je pre svega humanog karaktera, jer sama činjenica da spasavamo nečiji život i imovinu od neprocenjivog je značaja. Biti u službi građana i pomagati ljudima u nevolji je glavni razlog i motiv opredeljenja za ovaj posao - kaže Jelena Maksimović, jedina pripadnica nežnijeg pola u sastavu vatrogasno-spasilačke jedinice u Kraljevu. - U obavljanju zadataka veoma je bitna dobra komunikacija, jer timski rad zahteva da mnogo više vremena provodimo sa kolegama nego sa svojim porodicama. Velika mi je čast što sam deo i ove porodice, vatrogasno-spasilačke jedinice.

BONUS VIDEO - Živela Srbija! DAN SRPSKOG JEDINSTVA U SLIKAMA

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!