VRŠAC PRIMER DOBRE PRAKSE: Na stručnom skupu prezentovane usluge socijalne zaštite

J. J. BALjAK

16. 09. 2021. u 17:32

GRAD Vršac je juče i danas bio domaćin stručnog skupa „Primeri dobrih praksi i usluga socijalne zaštite na lokalnom nivou“, koji je održan pod pokroviteljstvom nemačkog GIZ-a i uz podršku resornog ministarstva.

ВРШАЦ ПРИМЕР ДОБРЕ ПРАКСЕ: На стручном скупу презентоване услуге социјалне заштите

Foto: Grad Vršac

Prisustvovali su predstavnici 18 gradova i opština iz cele Srbije, koji su tom prilikom razmenjivali svoja iskustva i sticali neka nova znanja iz te oblasti.

Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović je prisutne upoznala sa najznačajnijim uslugama socijalne zaštite koje se finansiraju iz lokalnog budžeta.

- U poslednjih pet godina izdvajamo značajna sredstva za pomoć i negu u kući za odrasla i stara lica, za klubove za stare, a posebno bih istakla usluge Mobilnog tima za socijalnu inkluziju Roma, kao i uslugu specijalizovanog prevoza dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom – istakla je gradonačelnica.

Među uslugama koje redovno pružaju su i lični pratilac deteta, personalni asistent, klub hranitelja, stanovanje za mlade koji se osamostaljuju, usluge senzorne integracije za decu sa smetnjama u razvoju, kao i kamp za socijalizaciju i rehabilitaciju dece iz socijalno ugroženih porodica.

BONUS VIDEO - Zastava Srbije se vijori nad Beogradom

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri