"UBIJAJU" STRAHOVE OD LETENJA: Saša Miljković, predsednik Udruženja ekstremnih sportova Prokuplja

D. ZEČEVIĆ

15. 09. 2021. u 13:24

SIGURAN sam da je svako od nas kao dete maštao da leti slobodno baš kao ptica.

УБИЈАЈУ СТРАХОВЕ ОД ЛЕТЕЊА: Саша Миљковић, председник Удружења екстремних спортова Прокупља

Foto Privatna arhiva

Neko i dalje mašta a ja sam ostvario svoj san. Ovim rečima Saša Miljković iz Prokuplja, predsednik Udruženja ekstremnih sportova u ovom gradu, opisuje svoju ljubav prema letenju ali i sportovima koji kako kaže, izazivaju osećaj sreće.

Zbog toga je poslednjih nekoliko godina života posvetio klubu u koji je osim vremena uložio i dosta novca.

- Pošto sam ljubav prema letenju i ekstremnim sportovima želeo da približim i drugima, pogotovu onima koji to ne mogu sebi da priušte, sa dvojicom drugova osnovao sam udruženje koje trenutno broji tridesetak članova, ali smo otvoreni za sve koji žele da se isprobaju u brdskom biciklizmu, driftu (proklizavanju auta), raftingu (spustu brzim rekama), letu ultralakim avionima, padobranstvu, paraglajgdingu, dok nam je u planu da napravimo ziplajn odnosno prelazak žicom od jednog do drugog brda - objašnjava Saša, koji se kao privatnik bavi automatizacijom, odnosno programiranjem industrijskih mašina.

I dok objašnjava da im je nedostatak prostora za rad odnosno odlaganje opreme jedan od najvećih problema zbog čega automobile, čamce, padobrane i drugu opremu odlaže kod kuće ili kod prijatelja, Saša ističe da osim nekoliko aktivnih članova Udruženja ostali dođu iz radoznalosti ili da pobede strahove uglavnom od letenja, odnosno, visine.

- Osim nedostatka prostorija za rad Udruženja koje nam je obećala lokalna samouprava, žao mi je i što još nismo u mogućnosti da nabavimo sopstvenu opremu za paraglajding - priznaje ovaj ljubitelj ekstremnih sportova koga je ljubav prema letenju inspirisala da snimi pesmu.

Foto Privatna arhiva

Istovremeno je sa drugovima snimio i himnu za klub, a svoje aktivnosti promovišu i na društvenim mrežama.

- Kako bismo i mlade animirali da zavole letenje i druge sportove često ih promovišemo po školama, gde prezentujemo aeromodele i makete aviona koji mogu da lete, dok vrlo često ljubitelje ekstremnih sportova nagradimo besplatnim letenjem što činimo, recimo, i za Dan žena ili o nekim drugim značajnijim praznicima - dodaje predsednik kluba ekstremnih sportova u Prokuplju koji je, kako ističe, poznat i u regionu. Jer, kao učesnik u takmičenju u ultralakom letenju, Saša je osvojio treće i drugo mesto na državnom prvenstu Srbije, što ga, kako ističe, još više motiviše da ljubav prema ekstremnim sportovima prenese na druge koji ih se možda boje, a koji će uz njegovu pomoć savladati strahove.

Foto Privatna arhiva

SARADNjA

POŠTO ne poseduju avion, za letenje ultralakim avionima sarađuju sa aeroklubom iz Blaca. Kako ističe, let ovim avionom petnaestak minuta iznosi tridesetak evra, dok let paraglajdingom iznosio oko 5.000 dinara.

OSNIVAČI

I DOK objašnjava da je zaljubljenik u letenje, Saša ističe da su njegovi drugovi, učesnici u osnivanju kluba ljubitelji sportskih aktivnosti, jedan obožava da planinari, dok je drugi zaljubljenik u motore...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA GLEDA I NE VERUJE: Rafael Nadal je ovo uradio u Španiji i ruski mediji su zbog toga počeli da krše zakon