IMUNIZACIJA U KURŠUMLIJI: Povećano interesovanje građana za vakcinaciju

D. Z.

10. 09. 2021. u 09:13

U KURŠUMLIJSKOM Domu zdravlja nastavlja se vakcinacija žitelja srpskih sredina sa Kosova i Metohije, a do sada je u ovoj ustanovi, prema rečima dr Uranije Petrović, direktorke Doma zdravlja, vakcinisano blizu 15.000 građana naše južne pokrajine.

ИМУНИЗАЦИЈА У КУРШУМЛИЈИ: Повећано интересовање грађана за вакцинацију

Foto gov.me

-U našu ustanovu na vakcinaciju dolaze žitelji centralnog Kosmeta i metohijskih sredina. Dolaze organizovanim prevozom i u saradnji sa koordinatorima njihovih zdravstvenih ustanova, vakcinacija teče po planu i odvija se bez zadržavanja i čekanja - ističe dr Petrović, napominjući da se istovremeno odvija i vakcinacija lokalnog stanovništva.

Inače, zbog zabrane kosovskih vlasti da se u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji dopreme vakcine, žitelji srpskih sredina sa KiM odlaze organizovanim prevozom na vakcinaciju na tri punkta u cetralanoj Srbiji - u Raški, Kuršumliji i Bujanovcu.

Prema rečima dr Zlatana Eleka, direktora Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici, do sada je iz srpskih sredina na KiM vakcinisano više od 26.000 građana, dok je poslednjih dana povećano interesovanje za vakcinaciju.

BONUS VIDEO: Kako je porodiljama obolelim od korona virusa?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!