ČANAK POKVARIO SARADNJU U GRADU: Očekuje se razgovor gradonačelnika Vučevića i lidera LSV-a

J. Simić

09. 09. 2021. u 07:23

GRADONAČELNIK Novog Sada Miloš Vučević i predsednik LSV-a Nenad Čanak razgovaraće uskoro o funkcionisanju gradske vlasti, u kojoj SNS i "ligaši" čine koaliciju - potvrdio je Vučevićev zamenik Milan Đurić juče uoči sednice gradskog parlamenta, koji se na svom prvom zasedanju posle letnje pauze u 36 tačaka bavio šestomesečnim utroškom budžeta i komunalnim temama.

ЧАНАК ПОКВАРИО САРАДЊУ У ГРАДУ: Очекује се разговор градоначелника Вучевића и лидера ЛСВ-а

Foto N. Karlić

Upravo komunalne teme, odnosno vodovod i kanalizacija, i jesu resor koji vode Čankovi kadrovi u Novom Sadu te Đurić dodaje da, sa tog aspekta, gradska koalicija nije zapala u krizu.

- Mi ćemo na sednici novosadskog odbora SNS-a odlučivati narednih dana o daljoj saradnji sa LSV-om, ali kao što je u utorak rekao i gradonačelnik Vučević, nećemo donositi političku odluku, nego racionalno rešenje koje će biti u interesu razvoja grada i svih građana - najavio je Đurić.

Šef odborničkog kluba LSV Robert Kolar smatra da svi dogovori u vezi sa gradskim projektima, zbog kojih je uspostavljena komunalno-tehnička koalicija sa SNS-om u Novom Sadu, funkcionišu odlično.

Foto Tanjug

Nenad Čanak

- Kadrovi LSV-a koje smo predložili na ta mesta rade posvećeno, a gradonačelnik i njegov tim su ljudi od reči i u potpunosti se drže dogovora. Danas smo na sednici Skupštine grada i mi se na njoj ne bavimo ni vojvođanskim identitetom, ni Cetinjem. Takve teme ne postoje ni u poslovniku Skupštine ni u statutu Novog Sada - kaže Kolar i dodaje da LSV svoje političke i ideološke stavove nije menjala 31 godinu niti će ih menjati.

Foto N. Karlić

Miloš Vučević

Podsetimo, pre dva dana i Pokret socijalista, stranka Aleksandra Vulina, koja je takođe u vlasti sa SNS-om u Novom Sadu, saopštila je da LSV ne može da ostane u vlasti posle Čankovih postupaka "zbog kojih se Novosađani crvene od stida".

CETINjE PRELILO ČAŠU

I dok se "ligaši" nadaju da će gradski projekti i političko ponašanje njihovog predsednika biti dve odvojene teme u razgovoru sa Vučevićem, šef poslaničkog kluba SRS Đurađ Jakšić saopštio je da je lično podneo inicijativu da se ministarka za ljudska prava Gordana Čomić, koja je podržala Čankovu inicijativu o "vojvođanskoj naciji", hitno smeni, a da se sa LSV raskine saradnja na republičkom nivou i u Novom Sadu.

- Čankovo učešće sa njegovim kompanjonom i mafijašem Đukanovićem u napadu na imovinu SPC i na najviše njene velikodostojnike prelilo je čašu - obrazložio je Jakšić svoju inicijativu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

LESKOVČANIN IZ NOVOG SADA VRAĆA DUG KIKINDI: Radiolog iz Instituta za zaštitu dece i omladine najavio besplatne preglede