ODBOJKA OPET U GRADU NA ĐETINJI: Na "Turniru šampiona" Užičanke dočekuju Ub, TENT i Crvenu zvezdu

N. Janković

09. 09. 2021. u 06:00

NEKADAŠNjA prestonica ženske odbojke će na "Turniru šampiona" u hali "Veliki park" dočekati aktuelne šampionke ekipu Uba, Tent iz Obrenovca i beogradsku Crvenu zvezdu.

ОДБОЈКА ОПЕТ У ГРАДУ НА ЂЕТИЊИ: На Турниру шампиона Ужичанке дочекују Уб, ТЕНТ и Црвену звезду

Foto N. Janković

Nadmetanje počinje danas u 17 sati, trajaće dva dana, a Užičani veruju da predstavlja najavu povratka njihovog Jedinstva na staze stare nacionalne i evropske slave.

- Ovo je prvi "Turnir šampiona" i sugrađani će, posle duže pauze, ponovo moći da uživaju u dobroj odbojci - kaže Vesna Čitaković Đurišić, od ovog leta sportska direktorka trofejnog kluba, inače osvajačica osam od ukupno devet šampionskih titula Užičanki i jedan od najboljih srednjih blokera u istoriji ovog sporta.

Najavljuje i da će grad na Đetinji dobiti školicu odbojke, pa će - uz dobar skauting i podršku sponzora - stvaranje igračica i vredan rad dugoročno dati velike rezultate.

- Užičani nisu zaboravili naših devet titula i osam nacionalnih kupova, ni to da smo bile vicešampionke Evrope, pa nam ambicije ni danas nisu male. Prvi cilj je ulazak u Superligu - ističe Vesna Čitaković Đurišić koja je, svojevremeno, bila i kapiten reprezentacije Srbije.

Takođe, odnedavno na klupi Jedinstva je trener Tomislav Kukanjac, koji tvrdi da će susreti sa tri najjače ekipe u državi pokazati kako se Užičanke kotiraju.

- Posle višegodišnjih problema, klub je na stabilnim nogama i želimo da napredujemo korak po korak, do samog vrha elitnog društva. Za početak, čekaju nas 22 prvoligaška kola - objašnjava Kukanjac, dok kapiten Jedinstva Bojana Faćol obećava da će svima pružiti jak otpor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024