EPIDEMIJA U RUDNIČKO-TAKOVSKOM KRAJU: Među 30 novozaraženih sedmoro đaka!

M. B.

08. 09. 2021. u 15:23

OD ukupno 30 danas registrovanih osoba, novozaraženih virusom korona, u rudničko-takovskom kraju je sedmoro đaka osnovaca i srednjoškolaca!

ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Међу 30 новозаражених седморо ђака!

Foto: M.Bošnjak

- Do sada četiri odeljenja su prešla na onlajn nastavu: dva u Drugoj osnovnoj školi „Momčilo Nastasijević“, dva u srednjoj Tehničkoj školi „Jovan Žujović“ - potvrđuje dr Aleksandar Čivović, v. d. direktora Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu.

Povećava se broj dnevnih pregleda u Kovid ambulanti tog Doma. Juče (utorak 7. septembra) u njoj je pregledano 189 osoba (29 više nego dan pre) od kojih je bilo 110 prvih pregleda, uzorkovana je krv za 101 laboratorijsku analizu, urađena su 24 rentgenska snimka pluća, uzeto deset PCR testova i 94 antigenska, četiri osobe su upućene na hospitalizaciju.

U „crvenoj“ zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu trenutno se leči 12 pacijenata.

Kod njih desetoro potvrđen je virus korona, jedan pacijent ima negativan rezultat testiranja, jedan čeka rezultate testiranja. Tokom protekla 24 sata hospitalizovana su tri pacijenta, jedan je priključen na aparat sa visokim protokom kiseonika.

Od marta prošle godine, to jest od početka epidemije kovida-19 do danas, u rudničko-takovskom kraju preminulo je ukupno 135 osoba. U celom tom periodu, virusom korona zaraženo je 3.799 lica, a od tog broja je, samo od početka avgusta 2021. do danas, u četvrtom talasu epidemije obolelo njih 302.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!