SARADNJA U VIŠE OBLASTI: Predsednica Skupštine Grada Novog Sada u poseti Sloveniji

Lj. P.

04. 09. 2021. u 23:15

PREDSEDNICA Skupštine Grada Novog Sada Jelena Marinković Radomirović sa članom Gradskog veća za kulturu Daliborom Rožićem, boravi u poseti Sloveniji, gde se danas sastala sa županom Opštine Lendave Janezom Mađarom i sa njim razgovarala o mogućoj saradnji u oblasti kulture, ali i u drugim razvojnim projektima.

САРАДЊА У ВИШЕ ОБЛАСТИ: Председница Скупштине Града Новог Сада у посети Словенији

Foto: Pres služba Grada

Poseta Sloveniji usledila je povodom početka realizacije projekta „Novi Sad - Evropska prestonica kulture 2022“, koji organizuje Savez Srba Slovenije, a tokom kojeg će se u naredna tri meseca u svim većim gradovima ove zemlje predstaviti Novi Sad kao Evropska prestonica kulture. Realizacija projekta počinje upravo u Lendavi.

- Novi Sad ima mnogo prijatelja na svim stranama sveta i smatramo da je saradnja među gradovima veoma bitna, pre svega zbog povezivanja i zbližavanja ljudi. Dodirne tačke posebno se mogu naći sa gradovima iz susednih i zemalja u okruženju. Slovenija je partner Srbiji u mnogim oblastima, a Novi Sad ume da prepozna prijatelje i ume to prijateljstvo da održava i neguje. Ova poseta je pre svega bazirana na saradnji u kulturi, ali sam ubeđena da su razne oblasti u kojima možemo sarađivati i razmenjivati iskustva - poručila je tokom razgovora predsednica novosadskog parlamenta Jelena Marinković Radomirović.

Sastanku u Gradskoj kući Lendave prisustvovao je i predsednik Saveza Srba Slovenije Vladimir Kokanović.

Pored svečanog otvaranja projekta „Novi Sad - Evropska prestonica kulture 2022“ i razgovora sa predstavnicima Lendave, predsednica novosadske Skupštine prisustvovala je otvaranju izložbe pravoslavnih ikona u pozorištu slovenačkog grada. Takođe, organizovana je poseta Bogračfestu, povodom kuvanja najvećeg bograča na svetu, budući da upravo Lendava važi za neformalnu prestonicu ovog slovenačkog tradicionalnog jela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!