DRUŽENJE SA LIKOVIMA IZ DEČJIH PREDSTAVA: NP „Sterija“ iz Vršca otvorilo novu sezonu

J. J. Baljak

03. 09. 2021. u 13:18

NARODNO pozorište „Sterija“ iz Vršca je nakon letnje pauze ponovo širom otvorilo svoja vrata i na neobičan način pozvalo publiku, naročito onu najmlađu, da se zajedno druže i u novoj sezoni.

ДРУЖЕЊЕ СА ЛИКОВИМА ИЗ ДЕЧЈИХ ПРЕДСТАВА: НП „Стерија“ из Вршца отворило нову сезону

Foto: J. J. B.

Na trgu ispred svoje ustanove organizovali su „Kvizološki pozorišni šou“, u kom su se omiljeni likovi iz dečjih predstava družili sa velikim brojem okupljenih klinaca i klinceza, uz mnoštvo poklona, igre i pesme.

-Ovaj jedinstveni pozorišni poduhvat, koji je imao elemente uličnog teatra, objedinio je glumce i publiku u autentičnoj, ali spontanoj igri, dijalogu i nadigravanju u neobičnim disciplinama, poput vučjeg zavijanja ili pevanja songova iz naših predstava za decu. Trg je postao scena, a osim dece, glumcima su se u igri pridružile i mnoge mame, jedan tata, bake i deke – kazala je Bojana Ivanov Đorđević, dramaturg vršačkog pozorišta.

Deca su pokazala da su gladna i željna pozorišta, zbog čega u NP „Sterija“ najavljuju da će u ovogodišnjem repertoaru biti i dve dečje premijere, ukoliko to epidemiološki uslovi budu dozvolili.

Nova sezona započeće upravo dečjom predstavom – „Neka druga priča o igračkama“, vršačkog EDU teatra, koja će na repertoaru biti u nedelju, 5. septembra, od 11 časova.

BONUS VIDEO: Izletište Kraljeva česma Lisičiji potok

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024