SVEČANO I U KIKINDI: Uz himnu počela nova školska godina (FOTO)

R.Š.

01. 09. 2021. u 11:02

U CENTRU Kikinde jutros u osam sati državna himna “Bože pravde” čula se sa više mesta, jer je prvi put ta pesma označila početak nastave u novoj školskoj godinu.

СВЕЧАНО И У КИКИНДИ: Уз химну почела нова школска година (ФОТО)

Foto: R.Šegrt

Budući da se u centru grada nalaze čak tri osnovne škole - “Vuk Karadžić”, “Feješ Klara” i “Đura Jakšić”, himna se lepo čula na gradskom trgu. U osnovnim školama po običaju bilo je i najemotivnije, jer su one dočekale 450 prvaka. Lepo odeveni, sa maskama na licu, pripremljeni za nastavu od 45 minuta, đaci su strpljivo čekali da uđu u učionice. Tako je bilo i u OŠ “Feješ Klara” u centru Kikinde, u kojoj se nastava izvodi na srpskom i mađarskom jeziku.

- Ove školske godine imamo ukupno 220 učenika, od toga polovinu čine đaci od prvog do četvrtog razreda. Imamo jedno paralaleno odeljenje, jedno na srpskom i na mađarskom jeziku. U prvom razredu imamo 20 učenika koji će nastavu pohađati na srpskom i šest učenika koji će učiti na mađarskom jeziku - rekla je Jelena Morotvanski Blat, pedagog škole.

Foto: R.Šegrt

 

Gradonačelnik Nikola Lukač, sa saradnicima, posetio je nekoliko seoskih i gradskih osnovnih škola i đacima prvacima uručio poklone za početak školovanja.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)