U "LIMANU 4" OD OKTOBRA: Završni radovi na obnovi najvećeg objekta Doma zdravlja Novi Sad

J. SIMIĆ

24. 08. 2021. u 08:25

PRIVODE se kraju radovi detaljne rekonstrukcije najvećeg objekta Doma zdravlja Novi Sad "Limana 4" koji je prvi put u poslednjih četrdesetak godina temeljno obnovljen.

У ЛИМАНУ 4 ОД ОКТОБРА: Завршни радови на обнови највећег објекта Дома здравља Нови Сад

Foto N.Karlić

Radovi su započeti početkom prošle godine.

Uz napomenu da je ovo jedan od najvećih i najvrednijih projekata obnove u novosadskom zdravstvu poslednjih decenija, direktor Doma zdravlja Novi Sad kaže, za "Novosti", da će do kraja ovog meseca biti okončane sitne popravke, a u oktobru će ambulanta ponovo primati pacijente.

- U septembru će započeti unošenje potpuno novog nameštaja koji se već izrađuje. Sve ordinacije i ambulanta biće kompletno njime opremljene. U obnovljeni objekat unećemo samo one medicinske aparate koji su kupljeni uoči rekonstrukcije, a svi ostali biće sasvim novi i njihova nabavka je u toku - kaže dr Bojat.

Ističe sagovornik "Novosti" da je korona pogodila i proizvođače medicinske opreme u Nemačkoj koji rade smanjenim kapacitetom te nabavka te opreme sada teče sporije ali i po većim cenama. Dodaje, međutim, da Grad Novi Sad ima izuzetnu volju da se obnovi kompletna oprema.

Dr Veselin Bojat, Foto Arhiva Novosti

Kada ponovo proradi, ambulanta "Liman 4" značajno će unaprediti funkcionisanje te zdravstvene ustanove sa više od 1.300 zaposlenih. Oni su, kao i njihovi pacijenti, tokom obnove bili raspoređeni u ostale objekte Doma zdravlja "Novi Sad".

Ovih dana odlučiće se da li će se rekonstruisani objekat od 10.000 kvadrata puštati u rad parcijalno ili odjednom. Juče je započeto i parterno uređenje oko zgrade - biće više staza, klupa, parking-mesta za bicikle...

Obnovu "Limana 4" finansirala je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima pri Vladi Srbije, a ugovorena vrednost radova je 688,9 miliona dinara bez poreza na dodatu vrednost, odnosno 826,7 miliona dinara sa PDV-om.

NA ADICAMA U JANUARU

IZGRADNjA Doma zdravlja u naselju Adice, na 1.500 kvadrata, biće završen u januaru naredne godine i na taj način značajno će biti rasterećene ambulante na Limanu i na Novom naselju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)