ODRŽAN FESTIVAL "TVRĐAVA MUZIKE": Smederevci uživali u notama "Vrela", Kolje i Marka Luisa (FOTO)

J.I./N.Ž.

10. 08. 2021. u 15:10

MUZIČKI festival „Tvrđava muzike“ održan je u Smederevu po drugi put od 7. do 9. avgusta u Malom gradu Smederevske tvrđave.

ОДРЖАН ФЕСТИВАЛ ТВРЂАВА МУЗИКЕ: Смедеревци уживали у нотама Врела, Коље и Марка Луиса (ФОТО)

Foto: N.Živanović

„Tvrđava muzike“ otvorena je koncertom grupe “Vrelo“ koja je smederevskoj publici donela neobičan i originalan spoj tradicionalnog srpskog pevanja i novijih muzičkih pravaca. Vrelo uspešno nastupa na velikim festivalima i prestižnim klubovima u većini evropskih gradova. U Srbiji sviraju na svim značajnim festivalima (Egzit, Guča, Nišvil, Zaječarska gitarijada, BELEF).

Foto: N. Živanović

Grupa "Vrelo"

Nikola Pejaković Kolja sa svojim bendom nastupao je drugog dana festivala. Ovaj autor publici je poznat i kao glumac i reditelj, ali i scenarista u filmovima „Lepa sela lepo gore“, „Rat uživo“, „Ledina“ i hit seriji „Vratiće se Rode“ i seriji „Kosti“.

Foto: N.Živanović

Koncert Marka Luisa sa bendom zatvorio je trodnevni festival. Marko Luis, naslednik legendarnog pevača, jedan je od predvodnika novog muzičkog talasa čije stvaralaštvo i shvatanje muzike govore o značaju negovanja kvalitetne ponude. Sarađivao je sa Vasilom Hadžimanovim, Božom Vrećom, Lenom Kovačević.

Foto: N.Živanović

Pokrovitelj festivala „Tvrđava muzike“ je Grad Smederevo, a organizator Centar za kulturu Smederevo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?