VATROGASCI DOBILI RAČUNARE I RUČNE RADIO STANICE: Nova oprema za 23 dobrovoljna vatrogasna društva sa područja Zrenjanina (VIDEO)

B. Grujić

10. 08. 2021. u 12:50

ZA 23 dobrovoljna vatrogasna društva sa područja Zrenjanina, u okviru prve faze projekta Zajedničko reagovanje u vanrednim situacijama, grad Zrenjanin obezbedio je 22 računara i isto toliko ručnih radio stanica, koje je gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura uručio zrenjaninskim dobrovoljnim vatrogascima.

ВАТРОГАСЦИ ДОБИЛИ РАЧУНАРЕ И РУЧНЕ РАДИО СТАНИЦЕ: Нова опрема за 23 добровољна ватрогасна друштва са подручја Зрењанина (ВИДЕО)

Foto: B. Grujić

- Celokupnim projektom predviđena je suma od 4,1 miliona dinara, od kojih je grad Zrenjanin obezbedio 1,1 milion dinara - istakao je Simo Salapura, napominjući da je u drugoj fazi planirana kupovina vozila za potrebe neustrašivih vatrogasaca iz Zrenjanina i okoline.

Dragan Ćapin, predsednik Vatrogasnog saveza Srbije, takođe je prisustvovao  uručenju nove opreme u prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Zrenjaninu, koje je samo jedno od ukupno 23 na području grada.

Foto: B. Grujić

 

-  Ponosimo se činjenicom da imamo 352 dobrovoljnih vatrogasaca, uvek spremnih da reaguju u situacijama kao što je nedavno bilo gašenje požara na.Mokroj Gori, u kojoj je.učestvovalo 25 vatrogasaca iz Zrenjanina - naglasio je Ćapin, ponosan na činjenicu da su zrenjaninski vatrogasci bili uspešni u gašenju nedavnih velikih požara u Banatskom Despotovcu i kada je gorela gradska deponija na periferiji Zrenjanina.

- Fascinatna je odlučnost tih hrabrih ljudi, koji se za tili čas stvore i od velike pomoći su peofesionalnim vatrogascima, a najbolji primer za to je veliki požar, kada je goreo Dom kulture u Banatskom Despotovcu - dodao je gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura.

KOMUNIKACIJA NAJVAŽNIJI FAKTOR

Upravo zbog toga, gradonačelnik Zrenjanina je vatrogascima uručio 22 laptop i destop računara i isto toliko ručnih radio stanica, kako bi komunakcija u vanrednim situacijama bila na višem i kvalitetnijem nivou.


211 INTRRVENCIJA U 2020. GODINI

Dobrovoljna vatrogasna društva u Zrenjaninu i okolnim mestima, tokom 2020.godine imala su ukupno 211 uspešnih intervencija gašenja požara, u kojima su dokazali umešnost i znanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)