TENDEROM TRAŽE ČISTAČE: Novosadska "Čistoća" nema dovoljan broj zaposlenih za održavanje higijene u gradu

Lj. P.

07. 08. 2021. u 07:26

GRADSKA "Čistoća" zbog nedovoljnog broja zaposlenih, mora da traži firmu koja će biti angažovana na održavanju higijene u gradu.

ТЕНДЕРОМ ТРАЖЕ ЧИСТАЧЕ: Новосадска Чистоћа нема довољан број запослених за одржавање хигијене у граду

Foto D. Dozet

Otud i postupak javne nabavke, kako bi zaključili ugovor sa preduzećem koje će svojim resursima, opremom, alatom i radnicima pružiti usluge manuelnog prečišćavanja javnih površina u gradu, nedostupnih za mašinsko čišćenje.

Konkursnom dokumentacijom, kako navode u "Čistoći", predviđeno je da ovi radnici čiste na lokacijama i dinamikom koje odgovaraju ovom preduzeću, i to na period od 12 meseci.

- Imajući u vidu vrstu poslova i da se usluge moraju obaviti u kratkim rokovima, od firme koja bude angažovana zahteva se da raspolaže minimalno sa 120 izvršilaca - predočavaju u "Čistoći". - Firma, ukoliko želi da posao obavi u što kraćem roku, može da angažuje i više radnika. Maksimalna vrednost na koju će se zaključiti ugovor je 50 miliona dinara i ta vrednost predstavlja procenjenu vrednost javne nabavke.

- Poslednjih nekoliko godina putem privremeno - povremenih poslova angažujemo do 200 radnika na pomoćnim poslovima u nekoliko službi preduzeća, kako bi se neometano održavala higijena u gradu, redovno sakupljao i prevozio komunalni otpad - kažu u "Čistoći".

Kao razlog za dodatno raspisivanje pomenute javne nabavke, u ovom preduzeću navode činjenicu da je ponašanje nesavesnih pojedinaca, građana i privrednih subjekata u proteklom periodu neshvatljivo i krajnje neprimereno, te se otpad u sve većoj meri odlaže na javnim površinama gde mu nije mesto.

- Krajnjim naporima pokušavamo da saniramo sve divlje deponije - ističu u "Čistoći". - Cilj preduzeća je održavanje higijene na javnim površinama po najvišim standardima i normama. Takođe se mora uzeti u obzir i odliv ljudi u proteklom periodu, po različitim osnovama, odnosno penzionisanje, napuštanje preduzeća, bez mogućnosti novih zapošljavanja zbog mera Vlade Srbije. U isto vreme grad se širi i drastično je povećan obim posla, i sve su to razlozi koji jasno govore o opravdanosti raspisivanja javne nabavke.

POSLOVI

DODATNI radnici će čistiti javne površine metlom, sakupljaće otpad sa javnih površina i utovarati u kamion, ručno će crevom za polivanje prati ulice, strugaće gornje površine ivičnjaka, trotoara, pešačkih, biciklističkih staza i parkinga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)